Смолян. Отнасяме се много отговорно към общинските пари. Тъй като

...
Смолян. Отнасяме се много отговорно към общинските пари. Тъй като
Коментари Харесай

Местни избори 2019: Николай Мелемов, кандидат за кмет на Смолян: Добрите резултати в Смолян нямаше да са възможни без подкрепата на държавата и ЕС

Смолян. Отнасяме се доста отговорно към общинските пари. Тъй като средствата все не доближават, гледаме да ги влагаме там, където от тях ще се възползват повече хора. Това съобщи на среща с поданици на Дунево претендентът за кмет на Смолян от ГЕРБ Николай Мелемов. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ . Той напомни, че в Търън и Смилян са направени спортни площадки, а учебните заведения са актуализирани.
Мелемов акцентира, че главните цели са реализирани и в случай че получи доверието на своите съграждани, в идващия мандат ще обърне повече внимание на крайните квартали и по-малките обитаеми места. Той добави, че изразходват публичните средства доста деликатно, без разхищения.
„ Много старания насочихме към децата и образованието. Неслучайно Смолян бе разгласен за град на знанието. Нашият принос е, че обновихме и санирахме учебните заведения и детските градини, с цел да порастват децата в добра европейска среда. Заложихме доста на построяването и поддръжката на спортни бази - спортна зала, басейн, стадиони, площадки. Всичко това е значимо за младите фамилии, тъй като най-голямата болежка на хората е, че младите отиват тук-там, където получават по-голяма заплата. Старахме се да създадем по този начин, че хората да не бягат поради липса на положителни условия. Единствената причина, заради която младите напущат града, е по-ниското възнаграждение. Ние се постарахме да създадем Смолян положително място за развъждане на деца. А Дунево е прелестно, умерено и красиво, само че знаем и дилемите, които ни чакат за възстановяване на инфраструктурата “, акцентира Николай Мелемов.
Кандидат-кметът разясни, че съвсем всичко направено в Смолян е с привлечени от Европейския съюз и от страната средства, тъй като приходите в общината не са задоволителни, с цел да се поддържа всичко. „ Постигнатото нямаше да го има без еврофондовете и страната “, разяснява Мелемов.
Пред присъстващите се показаха претендентите за съветници: Марин Захариев, Борислав Георгиев, Димитър Николов, доктор Димитър Делчев, Петър Мирчев, Елин Лилов, Ангел Безергянов и Веселин Грашев.
„ Има доста листи, доста претенденти. И всички могат да дават обещание каквото желаят, включително и чудеса. Ние обаче няма по какъв начин да обещаваме невъзможни неща. Осем години управляваме и споделяме единствено това, което действително ще се случи. Помните, че още при започване на ръководството ни си взехме уличното осветяване, което беше на външна компания и още се съдим за доста пари. Знаете, че си вършим пейки, кошчета, кашпи, отглеждаме цветя. Предстои да изтече договорът за сметосъбирането. Имаме желание общината да си вземе и тази активност. Целта ни е оптимално да понижим разноските, с цел да остават повече средства за инфраструктура и развиване на кварталите “, съобщи Марин Захариев, който два мандата бе заместник-кмет в екипа на Мелемов.
„ Ако виждате в наше лице хора, които могат да работят за община Смолян, се надяваме да ни подкрепите на 27 октомври с номер 43 в бюлетината “, акцентира Захариев.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР