Смисълът на политиката е хората да имат спокоен, щастлив живот.

...
Смисълът на политиката е хората да имат спокоен, щастлив живот.
Коментари Харесай

Д-р Янко Станев: Изберете синия цвят, той винаги е носил надежда! 



Смисълът на политиката е хората да имат спокоен, благополучен живот. Това е мъчно постижимо, само че не е химера. Затова на избори се взема решение въпроса кой има по-добра посока. Кой какъв брой ще направи, се вижда след изборите. Но кой има вярната посока, кой има визия от дереджето на народа, се вижда от това, което приказват и дават обещание политиците преди избори.

Не клишетата, а обстоятелствата!

Живеем все по-трудно. Народът живее все по-трудно. Всеки ден всеки от нас купува с от ден на ден пари все по-малко неща, с които нормално се изхранва. Тоест – обеднява. Винаги ръководството е отговорно за внезапното обедняване. Нещо повече – ръководството има за задача да предизвести и да поддържа хората за методите, по които могат да се оправят с рецесията. Управлението би трябвало да наложи ония ограничения, които да балансират разноските на хората с приходите им.

Зимата идва, само че енергийната рецесия не си отива сама.

Някои оферират да не сме на топло. Други оферират да не се къпем. Трети оферират да мълчим. И още: оферират да не се интересуваме от политика. Пети ни лъжат. Обикновеният човек обаче не има вяра, тъй като е нерешителен. Затова се набива в съзнанието, че живеем ден за ден.

Хората не могат да възнамеряват живота си. Не могат да възнамеряват бъдещето на децата си, не могат да възнамеряват всекидневието си – от събуждането, пътуването до работното място, самата работа, възнаграждението си, образованието на децата си, грижите за здравето си.

Това ни отдалечава от демокрацията.

С какво българските жители, с какво България е заслужила това?! Тази черна серия от рецесии е резултат не от войната, не е от някаква международна икономическа пандемия. Основната разлика сред нас и останалия либерален свят е, че всичко това е резултат на неприятно ръководство, аматьорско ръководство, надменно ръководство. Даже и не знам дали ръководещите от четворната коалиция, които ни го предизвикаха, са го осъзнавали. Те се опитваха да играят шах, само че с разпоредбите на белот!

Това не може да не огорчава хората, не може да не ги кара да се усещат нещастни.

Ето какво е решението: Освен общоприетата мисъл, че всеки самичък би трябвало да се избавя, в днешната информационна епоха, е невероятно без да има положително ръководство, без да има заедност да се излиза от рецесия. Затова моето твърдо разбиране е, че Съюз на демократичните сили и ГЕРБ дружно с всички, които са съгласни за едно дясноцентристко ръководство със строга фискална политика и с ясна ориентираност по отношение на уговорките на България към Европа, с цел да може и европейските задължения на Европа към България да бъдат изпълнени, могат да измъкнат България от рецесиите. Ако не се каже в управнически планстоп на инфлацията, стоп на обедняването, политиката ще загуби смисъл. Затова с номер 24 в бюлетината за хора, които са извеждали България от рецесии. И държавните управления на ГЕРБ, и държавните управления на Съюз на демократичните сили във времето са успявали. Успявали са да стабилизират страната и са успявали да върнат доверието на хората, което се показва в по висока степен на мира.

Да излезем в неделя и да подкрепим обединението ГЕРБ-СДС, тъй като синият цвят постоянно е носил НАДЕЖДА!

dnesplus.bg
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР