Сметната палата публикува отчетите за приходите, разходите и поетите задължения

...
Сметната палата публикува отчетите за приходите, разходите и поетите задължения
Коментари Харесай

Сметната палата публикува отчетите за предизборната кампания на вота през април

Сметната палата разгласява докладите за приходите, разноските и поетите отговорности за заплащане по отношение на предизборната акция за изборите за Народно заседание на 4 април 2021 година

Общо от 32 участници в изборите - 22 партии, 8 обединения и 2 инициативни комитети, докладите си са подали в период 29 участници. Отчети след периода (30 работни дни след изборния ден) са показали една партия - Политическа партия " Общество за нова България " и един предприемчив комитет - ИнК Давид Леон Леви. Не е показан доклад от един предприемчив комитет - ИнК Пламен Владимиров Масарлиев. 

Отчетите на участниците в изборите са оповестени в (ЕРИК). Сметната палата стартира одит за сходство на заявените доходи и осъществените разноски по отношение на предизборната акция на участниците в изборите за Народно заседание на 4 април 2021 година, в случаите, когато са над 1000 лева

Съгласно Изборния кодекс, при непредставяне на доклад, на лицето, което съставлява партията или инициативния комитет, или лицата, които съставляват обединението, се постанова санкция от 2000 до 10 000 лева. 

Сметната палата разгласява и информацията, която са дали доставчиците на медийни услуги, социологическите и рекламни организации, и организациите за реализиране на връзки с обществеността, за предоставените от тях услуги на участниците в изборите. (В раздел " Контрол избори ", " Отчитане на предизборната акция ", " За снабдители на услуги " ). 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР