Сметната палата описа нередности в БДЖ - Товарни превози“, зам.-министърът

...
Сметната палата описа нередности в БДЖ - Товарни превози“, зам.-министърът
Коментари Харесай

Сметната палата описа нередности в „БДЖ

Сметната палата разказа нередности в „ БДЖ - Товарни транспорти “, зам.-министърът не знае за одита Заместник-министърът на превоза Велик Занчев , който дава отговор за железопътния превоз, не е осведомен с одитния отчет на Сметната палата на „ БДЖ - Товарни транспорти “, който демонстрира нередности . Това стана ясно от отговора му на въпрос на Дарик след съвещанието на транспортната парламентарна комисия.
 
Докладът регистрира проблеми в ръководството на парцелите на сдружението и в провеждането на публични поръчки. Публикуваният на уеб страницата на Сметната палата отчет от одита на „ БДЖ - Товарни транспорти “ е за интервала 2015-2016 година, като в заключението се споделя, че има противоречие на ръководството на сдружението със законовите условия.
 

По оценка на Сметната палата „ БДЖ - Товарни транспорти “ има 831 парцела за общо 17,1 млн. лв. . За част от парцелите обаче компанията не разполага с документи за благосъстоятелност. Липсват актове за благосъстоятелност или документи за градеж, да вземем за пример.
 
Одитът показва още, че са отдавани чартърен ведомствени парцели на хора, които нямат трудов контракт с сдружението, определяна е начална наемна цена, без да има направена оценка от самостоятелен оценител, а контролът върху ръководството на парцелите е непълен.
 Sofia Photo Agency, архив-->
Проверката на възлагането на публични поръчки по реда на Закона за публичните поръчки (ЗОП) пък демонстрира, че в една процедура е сложено условие, което лимитира присъединяване на лицата в нея. И още - допускани са участници до идващ стадий, макар че подадени от тях документи не подхождат на изискванията, определен е участник, който не дава отговор на авансово поставените условия на възложителя.
 
Одитът открива и осъществяване на договорите в отчасти сходство с клаузите им.
 
През одитирания интервал са осъществени разноски за доставки и услуги, без да бъде прибавен редът за възлагане на публични поръчки на Закон за обществените поръчки, макар съществуването на учредения за това, свързани с доставка на гориво; ремонт, поддръжка и аварийни елементи на коли и др.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР