Сметките на Великотърновския университет са запорирани по искане на строителна

...
Сметките на Великотърновския университет са запорирани по искане на строителна
Коментари Харесай

Строител запорира сметките на Великотърновския университет и блокира плащането на заплати и стипендии

Сметките на Великотърновския университет са запорирани по искане на строителна компания. Това блокира изплащането на заплати и стипендии, заяви депутатът от Обединени патриоти доцент Милен Михов, представен от БНР, и увери, че ще повдигне въпроса пред министъра на образованието и науката Красимир Вълчев.

Михов е учител във висшето учебно заведение.

Претенциите на русенската компания " Скални материали " е за осъществени, само че неплатени поправки по времето на предходното ректорско управление.

Водят се три каузи за общо 167 хиляди лв., посочи ректорът проф. Христо Бонджолов. По едно от тях към този момент има решение. Върховният касационен съд се произнася в интерес на строителя, а частен правосъден реализатор запорира сметките. Така неплатени остават задатъка за декември и стипендиите на студентите.

Не е ясно по кое време парите ще бъдат преведени на работещите и учещите в университета.

" Правя всичко допустимо, което зависи от мен. Не зная дали ще успеем да се оправим. Не можем да вземем заем. Има запор, в случай че не вдигнат запора, мъчно ще се оправим ", споделя ректорът пред " Хоризонт ".

Това е вторият запор върху сметките на университета. Миналата година при сходна обстановка починалият към този момент предприемач Петър Христов даде персонален заем за изплащането на заплатите.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР