Сменят ръководството на Булгаргаз, научи По света у нас. Информацията

...
Сменят ръководството на Булгаргаз, научи По света у нас. Информацията
Коментари Харесай

Смениха ръководството на Булгаргаз, Деница Златева е новият изпълнителен директор

Сменят управлението на " Булгаргаз ", научи " По света у нас ". Информацията беше доказана от Министерството на енергетиката. За нов изпълнителен шеф е определена Деница Златева, някогашен вицепремиер в служебното държавно управление на Огнян Герджиков.

Освен нея са назначени още трима души в борда на газовата компания. Постът си ръководител на Съвета на шефовете резервира Иван Топчийски. Все още промяната не е вписана от съда и не е годна.

Златева ще смени на поста Людмил Йоцов, който беше назначен в " Булгаргаз " от държавното управление на Кирил Петков. Освен него, с решение се освобождават и членовете на съвета на шефовете - Анжела Славова, Антон Адамов и Стефан Войнов. Техните места ще заемат Димитър Спасов, Татяна Петрова и Веселин Синабов.

Все още не са ясни претекстовете за освобождение на предходното управление и дали е извършен конкурс.

Бившият вицепремиер в служебния кабинет, назначен от Румен Радев през 2017 година Деница Златева, е назначена за шеф на " Булгаргаз ", заяви бТВ.

Сменени са и четирима от досегашните петима членове на борда на шефовете на държавната компания.

Освобождават се изпълнителният шеф Людмил Йоцов и членовете на борда Анжела Славова, Антон Адамов и Стефан Войнов. Председателят му Иван Топчийски резервира поста си.

В борда влизат Димитър Спасов, Татяна Петрова-Бояджиева и Веселин Синабов. Не са ясни претекстовете за промяната.

Деница Златева е родена през 1975 година и беше вицепремиер по европредседателството в първия длъжностен кабинет на Румен Радев с министър председател Огнян Герджиков. През 2008 - 2009 година е шеф кабинета на заместител министър-председателя по въпросите на еврофондовете Меглена Плугчиева. От 2009 до 2013 година е народен представител в европейския парламент, а по-късно става народен представител в 42-ото Народно заседание от Българска социалистическа партия. От 27 януари 2017 година е длъжностен заместител министър-председател, отговарящ за подготовката на българското председателство на Европейски Съюз.

От декември 2020 година до май 2022 Деница Златева е била административен шеф в Булгаргаз с ресори “Човешки запаси ”, “Международно съдействие ”, “Информационна сигурност ” и “ Административно обслужване ”.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР