Сменената шефка на Държавна консолидационна компания Смиляна Нитова ще заведе

...
Сменената шефка на Държавна консолидационна компания Смиляна Нитова ще заведе
Коментари Харесай

Сменената шефка на ДКК ще съди министъра

Сменената шефка на " Държавна консолидационна компания " Смиляна Нитова ще заведе дело поради " безвластие, безчинство и непросветеност ". Това разгласи тя в известие до медиите. Промените са инициирани от служебния министър на стопанската система Никола Стоянов, който е принципал на държавното сдружение, оповестява " Сега ".

Вчера за изпълнителен шеф на ДКК бе определен Венцислав Димитров, юрист от Варна. Заемащата до този миг длъжността Нитова продължава да бъде част от Съвета на шефовете. Тя стана началник на ДКК през март, а при започване на август стана ясно, че ще води депутатската листа на Българска социалистическа партия в Хасково за идните предварителни парламентарни избори. Нитова се е пробвала с тъжби да осуети вписването на нови членове в Съвета на шефовете, се вижда от Търговския указател.

" В изискване на рецесия за бизнеса и хората се усилват двойно шефовете на държавните сдружения ", сочи тя в този момент. Според нея е шокиращо, че определеният за нов изпълнителен шеф е по едно и също време и ръководител на Съвета на шефовете, който би трябвало да подписа контракт самичък със себе си и да се самоконтролира.

" Освен всичко останало той няма право да заема обществена служба, тъй като е уволнен от ДКК поради несправяне с работата. Това е безвластие, безчинство и непросветеност, всичко отива в съда ", гласи писмото й.

По думите на Нитова служебният кабинет овладява държавните сдружения, обезглавява военно-промишления комплекс, намесва се невиждано в работата на държавни компании, които нямат безусловно никаква връзка с организирането и провеждането на идните избори.
ТЕМА преди 24 минути 256 преди 22 часа 2970 преди 1 ден 817
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР