Смекчават мерките срещу вируса. В началото на тази седмица се

...
Смекчават мерките срещу вируса. В началото на тази седмица се
Коментари Харесай

Търговци: Има неясноти около отпадането на маските в малките магазини

Смекчават ограниченията против вируса. В началото на тази седмица се чака нова заповед на здравния министър за отпадане на маските на избрани места. Очакванията са това да важи във фризьорските салони, залите за спорт, фитнесите, дребните търговски обекти и трудовите колективи, които са не повече от 5-7 души, само че това ще важи за имунизираните. Как бизнесът приема идното разхлабване на рестриктивните мерки?

„ Разбира се, чухме за тази разпоредба, която би трябвало да влезе в действие. Ние не се тормозим, употребяваме защитни средства “, споделя Антонина Камбитова, шеф на магазин за хранителни артикули в Благоевград.

Според нея обаче има много неясноти в бъдещата разпоредба: „ Ние от кое място да знаем кой е имунизиран и кой не е? “, пита Камбитова и добавя, че не може в нейния магазин да има човек, който да следи за това.
Снимка: btvnovinite.bg
„ Разчитаме на тяхната съвест (на клиентите), само че не имаме вяра доста “, споделя шефката.

„ Така или другояче доста хора си влизат без маски, ние им вършим забележка “, добавя Камбитова и отбелязва, че доста хора желаят да се махнат маските и да се върнат към естествения живот.

Според нея посредством това разхлабване на ограниченията се цели „ бутане към имунизирането. Може би това е вярното, аз бих се ваксинирала “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР