Смъртта от ракови заболявания намалява за пета година в Европейския

...
Смъртта от ракови заболявания намалява за пета година в Европейския
Коментари Харесай

Смъртността от рак в ЕС продължава да намалява

Смъртта от ракови болести понижава за пета година в Европейския съюз, съобщи БГНЕС, базирайки се на Агенция Франс Прес.
Шансът за съдбовен излаз в следствие от раково заболяване е намалял с към 6 % при мъжете тази година - от 139 смъртни случая на 100 000 души население през 2014 година на 131 през 2019 година.
При дамите също се отбелязва възстановяване на индикаторите - от 86 смъртни случая на 100 000 души предходната година до прогноза за 83 през тази, или с 3.6 % по-малко.
При дамите за пръв път рака на гърдата не е най-смъртоносната вариация на рисковата болест. Повече дами са умряли от рак на белите дробове, в сравнение с от рак на гърдата. Това е вследствие на все по-ефективното лекуване на рака на гърдата, като във Англия означават най-големия спад на съдбовни случаи - 13 %, следвани от Франция с 10 %. В Полша, обаче, се отбелязва 2 % покачване на смъртните случаи от рак на гърдата, сочи проучването на учени от университетите в Милано и Лозана.
Въпреки позитивната наклонност, общият брой на умрелите от рак ще е по-висок от миналогодишния, тъй като популацията се е нараснало. Очаква се от рак да починат 1,4 млн. души.
" Очевидно е, че макар положителната вест за процентния спад на гибелта от ракови болести, увеличението на междинната възраст на популацията ще докара до по-голям сбор умряли от тази болест ", споделя Густав Руси, редактор на списанието Годишник на онкологията, което разгласява данните от проучването.
" Раковите болести носят огромна тежест на обществото. Повече би трябвало да бъде направено, с цел да се предотврати появяването им. Като понижаване на хората, които пушат и хората с наднормено тегло ", добави Руси.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР