Смъртта на магната финансист Джефри Епстийн в затворническата му килия

...
Смъртта на магната финансист Джефри Епстийн в затворническата му килия
Коментари Харесай

Президенти, учени и аристократи изплуваха в престъпна мрежа на педофил

Смъртта на магната финансист Джефри Епстийн в затворническата му килия в Ню Йорк не постави завършек на следствието за полов трафик и се насочва към нови обвинени. Но към момента никой не може да каже сигурно до каква степен ще се разпростре следствието и по какъв начин ще приключи.

Епстийн бе открит мъртъв в затворническата си килия на 10 август, където очакваше начало на развой за полов трафик. 66-годишният Епстийн бе задържан на летището в Ню Джърси при започване на юли при завръщане от Франция, където има къща. Според обвиняването финансистът е склонил, наел и е подтиквал към склоняване и наемане на малолетни девойки, които да го посещават в жилищата му в Манхатън и Палм Бийч за полово другарство, за което им е плащал. Обвинението твърди още, че Епстийн е основал голяма мрежа за полова употреба на малолетни, като е карал част от тях да му търсят и притеглят нови девойки. Богаташът с дълъг лист от авторитетни познати и другари до неотдавна бе и измежду хората

 

с максимален шанс пред правораздаването

 

За пръв път той е упрекнат в полови закононарушения през 2007 година, откакто през 2005 година родителите на 14-годишно момиче подават недоволство, че детето им е било принуждавано да прави секс с възрастни, откакто е поканено да прави разтривки. Епстийн обаче има изкусни юристи, които съумяват да му уредят съглашение, с което той заобикаля пандиза и е свободен да прави още веднъж това, в което към този момент е напреднал, а детайлностите към съглашението остават загадка за обществеността. До предходната година, когато журналистката Джули Браун от " Маями Хералд " огласява детайлности от съглашението и поради публичната реакция управляващите се размърдват. Появяват се нови очевидци и жертви на насилието на богаташа. Епстийн още веднъж е обвинен и този път нещата наподобяват съществени.

Делото против него бе опция за малолетните му жертви да получат отмъщение. Днес те са обезверени и обезверени. Защитниците му пръскат тайни теории и позволяват, че той не се е самоубил зад решетките. Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп показа известие от Туитър, което уличава Бил и Хилари Клинтън в съпричастие към гибелта на Епстийн. Една от жертвите на принуждение споделя, че е била привлечена в услуга на Епстийн като тийнейджърка, до момента в който е работела в голф клуба на Тръмп в Мар-а-Лаго. Все частици от пъзела, който съставлява необятната мрежа от

 

закононарушения без наказване

 

към починалия към този момент финансист и високопоставените му близки. А обществото чака да научи истината.

През 70-те години на предишния век Епстийн някак съумява, въпреки и недовършил образованието си в университета на Ню Йорк, да стане преподавател по математика в влиятелния лицей Далтън. Възхитен от качествата му, родител му предлага да се насочи към финансов мениджмънт и Епстийн се възползва от опцията. Започва да ръководи парите на богатите първо като наемник в " Беър Стърнс ", по-късно в своя лична компания. И самичък влиза в клуба на богатите, откакто за година натрупва първия си милион. В клуба на богатите той се сближава с учени и академични преподаватели, бизнесмени, политици. Те са чести посетители на празненства, които Епстийн провежда. Междувременно негови чиновници сортират малолетни девойки и ги

 

канят да създадат масаж

 

на богатия чичко. Подмамените девойки бързо се оказват въвлечени в полови оргии с Епстийн и хора, чиито контакти са записани в тефтерче, разкрито от някогашен чиновник на магната. В него са записани имената на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, някогашния президент Бил Клинтън, един от синовете на кралица Елизабет Втора - принц Андрю. Някои от девойките споделят, че били принуждавани да набират нови участнички в оргиите.

Той унищожи живота ми, както и на доста други девойки, споделя преди година пред " Маями Хералд " Мишел Ликата, една от жертвите на Епстийн. " Хората би трябвало да знаят какво направи той и за какво не бе съден, с цел да не се случва всичко още веднъж и още веднъж. " Някои от девойките са от небогати фамилии или без родители. Търсеше девойки, за които смяташе, че никой няма да послуша и да им обърне внимание и беше прав, споделя Кортни Уайлд, която среща Епстийн, когато е на 14 г.  Искахме да имаме

 

пари за облекла, за обувки,

 

споделя друга от жертвите пред " Маями Хералд ".

Журналистическото следствие открива, че закононарушенията на Епстийн стартират през 2001 година Повечето от жертвите му са на възраст сред 13 и 16 година Примамвани са с обещания да получат 200-300 долара, в случай че масажират господин Епстийн.

През 2007 година, след недоволството на родителите на 14-годишно момиче в Палм Спрингс, Флорида, Епстийн получава федерално обвиняване, разказано на 53 страници. През 2008 година отбраната му, водена от фамозния правист и учител по право в Харвард Алън Дършовиц, съумява да подписа съглашение с Александър Акоста, тогава прокурор на Маями. Споразумението по този начин и не става обществено, не е ясно какво е предложил на управляващите обвиненият. То планува Епстийн да бъде осъден с 13 месеца в щатски затвор при специфичен режим, който му разрешава да излиза, с цел да работи. Всеки ден лимузина го взема от пандиза и го откарва в офиса му, където е на независимост. Някои настояват, че тя се отнасяла и до това да продължава с оргиите. Нещата утихват. За управляващите наказването е задоволително за педофил, явно построил мрежа за рекрутиране и търговия с плътта на деца. На 9 август прокуратурата разгласява елементи от показанията на девойките, осмелили се след изявленията на журналистката от Маями и възобновеното следствие да търсят отмъщение. Едно от тях споделя, че е било

 

насила от Епстийн да прави секс с херцога на Йорк принц Андрю

 

Той, несъмнено, отхвърля. Ден по-късно Епстийн е открит мъртъв в килията, откакто седмици по-рано е открит в безпомощно положение, явно след опит за самоубийство. 

Акоста до неотдавна бе министър на труда в администрацията на президента Доналд Тръмп. В разгара на възобновения скандал към Епстийн Акоста подаде оставка. Дотам се стигна, откакто журналистическото следствие сподели по какъв начин Акоста като прокурор и канцеларията му са съдействали и работили интензивно със отбраната на Епстийн при първото обвиняване против него. " Благодаря за уговорката, който поехте пред мен ", написа един от юристите до Акоста след тяхна среща. От писмото излиза наяве, че Акоста го уверил, че няма да се свързва " с никой от евентуалните очевидци или евентуални ищци " против финансиста, твърди " Маями Хералд ". Според изданието Акоста се съгласил да не се огласява обществено съглашението сред магната и прокуратурата. Водещият прокурор по случая А. Мари Вилафаня написа до един от юристите: " Мога да внеса обвиняване в областен съд в Маями, което значително ще понижи опцията от отразяване на случая в медиите. Искате ли да ревизира какви са опциите? "

По време на процедурата по одобряване на кандидатурата на Акоста за член на администрацията на Тръмп той пази съглашението на прокуратурата с Епстийн с аргумента, че финансистът приел да се записва като причинител на полови нарушавания. Твърди още, че съглашението било по-добър вид за обществото, тъй като имало възможност правосъден развой да не приключи с наказване. В последна сметка обаче преди няколко седмици Акоста напусна администрацията на Тръмп без доста звук. Отношенията на Епстийн с президента са обгърнати в мъгла. Адвокат на Тръмп отхвърля президентът и финансистът да са били близки познати. През 2002 година пред сп. " Ню Йорк " Доналд Тръмп обаче споделя, че познава Епстийн от 15 години и го дефинира като " необикновен човек ". В тефтерчето с контакти на Епстийн има над 10 телефона на Тръмп и на брачната половинка му, както и на техни асистенти. Има фотоси на Епстийн с Тръмп в голф клуба му в Мар-а-Лаго.

Продължаващото следствие против мрежата на Епстийн е фокусирано към негови доближени, измежду които е Гизлейн Максуел. Дъщерята на починалия медиен магнат Робърт Максуел има дългогодишна връзка с Епстийн и е уличена, че интензивно е привличала девойки за мрежата на Епстийн.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР