Смъртните случаи от COVID-19 в Швеция, която предприе по-либерален подход

...
Смъртните случаи от COVID-19 в Швеция, която предприе по-либерален подход
Коментари Харесай

Швеция крие данни за смъртните случаи от COVID-19

Смъртните случаи от COVID-19 в Швеция, която предприе по-либерален метод към болестта, са повече от публично показаните, твърди местната информационна организация TT. По данни на Агенцията за публично здраве жертвите са 373, а инфектираните надвишават 6100 души. Ведомството показва всекидневно данни за жертвите на болестта, като регистрира, че те понижават. Проверка на публицисти от ТТ обаче демонстрира, че актуализирани данни на Агенцията за публичното сочат растеж на умрелите от ковид, само че властта не прави публична промяна на в началото оповестената информация. На 25 март ведомството афишира, че умрелите са 42-ма, а съгласно обновени данни в този ден те са 97. На идващия ден, 26 март, в началото смъртни случаи са 66, само че обновените данни сочат 124 жертви. И в идващите дни се следи сходна наклонност, твърди осведомителната организация ТТ. Обновените данни обаче остават скрити за обществеността.

Епидемиологът Андерс Тегнел, който е на първа линия в битката с COVID-19 в Швеция, счита, че разминаването в данните не е толкоз огромно. Той упорства, че има спад на жертвите, а разликите се дължат на механически проблеми. Според него властите не желаят, а и няма какво да крият.

Вчера министър председателят на Швеция Стефан Льовен призна, че се чакат хиляди смъртни случаи в страната поради ковид.  " Ще броим мъртвите с хиляди. Трябва да сме готови за това ", предупреди той пред локалния в.  " Дагенс нихетер ". Относно решението да не бъдат въведени строги ограничавания и обществена изолираност в битката с ковид, той сподели, че " това значи, че ще имаме повече доста заболели хора, нуждаещи се от интензивни грижи, много повече мъртви ". 

Вчера в Народното събрание беше импортиран законопроект, който планува кабинетът да може да взима бързи решения в битката с ковид, без да е належащо утвърждението на Народното събрание. Ако бъде утвърдена наредбата, то държавното управление ще може да ползва ограничаващи ограничения като затваряне на търговски центрове, да постанова рестрикции в движението на обществения транспорт, както и да забрани събирането на огромни групи от хора. Досега властта в Стокхолм издаде единствено рекомендации, като призова гражданите  " да поемат отговорност " и да ги съблюдават в изискванията на пандемия от ковид. Не са въведени съвсем никакви ограничавания, с изключение на възбрана за визити на старешки домове. Правителството даде обещание да бъде повишен броят на тестваните за COVID-19. Няколко зимни курорта в Швеция пък взеха решение да затворят за криенти в опит да спрат разпространяването на болестта.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР