Смартфоните са малки трезори за лични данни. В тях има

...
Смартфоните са малки трезори за лични данни. В тях има
Коментари Харесай

Как да защитим личните си снимки в iPhone

Смартфоните са дребни трезори за персонални данни. В тях има информация за доста елементи от живота на притежателите им, в това число и голям брой персонални фотоси.

Apple iPhone има функционалност за " Скрит " албум, в който потребителят може да постави персонални фотоси и клипове, които не желае да са забележими за всеки. Дълго време тази функционалност беше по-скоро алегорична, защото въпреки и " прикрит ", албумът можеше да се отвори елементарно.

С iOS 16 това най-накрая е променено. Сега " Скритият " албум освен може да се скрие, само че и да бъде заключен, оповестява CNET. И това става автоматизирано с инсталирането на iOS 16, в случай че е задействано заключване на телефона с ключова дума или Face ID.

За види и употребява тези албуму потребителят би трябвало да отвори приложението Photos на iPhone и по-късно избере таба Albums. Албумът Hidden ще е най-долу в листата, паралелно с Recently Deleted. До тях ще има знак с катанец, който демонстрира, че те са заключени. За да могат да бъдат отворени, потребителят би трябвало да вкара паролата за отключване на телефона или да употребява лицевото различаване, в случай че то е задействано.

Съдържанието в Hidden ще се пази несигурно време. То ще е налично единствено след идентификация или ключова дума, а потребителят може да трансферира фотоси и в клипове в този албум по общоприетия метод - като ги маркира в галерията и избере опцията за пренасяне в нов албум.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР