Смартфоните почти изцяло са заменили музикалните плеъри. Има много причини

...
Смартфоните почти изцяло са заменили музикалните плеъри. Има много причини
Коментари Харесай

Huawei Mate 10 Pro: Висококачествено Hi-res аудио със смартфон

Смартфоните съвсем напълно са заменили музикалните плеъри. Има доста аргументи смарт телефонът да е най-удобното и практично решение за почитателите на музиката. Вече не е нужно да зареждаме настрана устройство или да носим със себе си още нещо. Големият тъч скрийн е доста по-удобен за приложимост. Смартфонът ни разрешава елементарно да използваме приложения и уеб сайтове за музика. Но не всички знаем, че не всички смарт телефони са основани идентични във връзка с качеството на звука. Huawei Mate 10 Pro предлага висококачествено аудио (full Hi-Res), с цел да усъвършенства оптимално нашето аудио преживяване.

Качество по-добро от дисковете

Най-разпространеният музикален формат онлайн в последните години е MP3. Днес на практика всяко устройство може да възпроизвежда този формат. MP3-те са толкоз известни с помощта на удобството и опцията за огромно компресиране. Въпреки това, технологията се е развила. Смартфоните имат доста повече памет спрямо първите MP3 плеъри. Няма потребност от компромис. MP3 форматът предлага по този начин наречената компресия със загуба на качество (lossy compression), при което крайният резултат е с по-ниско качество, от това, давано от едно CD да вземем за пример. Huawei Mate 10 Pro ни разрешава да пускаме музикалните файлове във първокачествен High-Res аудио формат, тъй че песните имат студийно качество, доста по-добро от дисковете.

Какво е High-Res аудио?

За да запази тон във файл, аналоговият сигнал би трябвало да бъде преобразуван в дигитален тип. Точният метод за възпроизвеждане на звуковата вълна зависи от два параметъра - дълбочина на бита и периодичност на семплиране. Първият параметър дефинира какъв брой разнообразни равнища на амплитуда могат да се пресъздадат, увеличавайки динамичността на звука. Вторият параметър дефинира през каква стъпка се прави цифровизирането, което дефинира какъв брой тъкмо формата на цифровизирания сигнал се приближава до тази на истинския. Качеството на общоприетия диск е 16-bit/44.1 kHz. MP3 качеството е лимитирано от компресията със загуба - файлът е по-малък, тъй като част от информацията липсва.

Файл с повече от 16-bit/44.1 kHz е с висока резолюция или High-Res аудио. Досега за висококачественото студийно аудио се считаше 24-bit/192kHz. Huawei Mate 10 Pro надскача тези параметри, предлагайки 32 bit/384kHz файлове. Това качество надвишава даже най-качествените устройства за възпроизвеждане на аудио.

Hi-Res Audio слушалки в пакета

Huawei Mate 10 Pro идва с Hi-Res Audio-съвместими слушалки, които се свързват през най-новия USB-C порт. Ако избираме да използваме свои безжични слушалки, технологиите aptX HD и LDAC HD Audio ще ни подсигуряват оптимално качество на звука.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР