Смартфони на изплащане най-често купуват 20-29 годишнитеПрез 2018 г. най-търсеният

...
Смартфони на изплащане най-често купуват 20-29 годишнитеПрез 2018 г. най-търсеният
Коментари Харесай

През 2018 г. любимият телевизор на българите порасна с 6 инча и е по-скъп с 250 лева

Смартфони на погашение най-често купуват 20-29 годишните
През 2018 година най-търсеният тв приемник на погашение беше по-голям с 6 инча и по-скъп с 250 лв. спрямо 2017 година. Победителят за 2018 година струваше 1 050–1 100 лв., а цената на най-търсения модел за 2017 година беше 800-850 лв.. Това потвърждава устойчивата наклонност за продължаващ растеж на стандарта на живот и, че приходите на българите са постоянни и те могат да си разрешат по-големи заеми.

Това твърди изследването „Топ 10 на погашение 2018 “, от БНП Париба Лични Финанси“

Търсенето на огромни тв приемници беше подтиквано в допълнение и от Световното състезание по футбол и желанието на почитателите да гледат мачовете на по-големи екрани. Това демонстрира новото издание на класацията „ Топ 10 на погашение “ от БНП Париба Лични Финанси за 2018 година

Тенденцията за стабилно по-висок витален стандарт се удостоверява и от обстоятелството, че в новото издание на класацията пет от десетте най-търсени артикули са по-скъпи спрямо 2017 година. Освен тв приемниците, през миналата година диваните бяха по-скъпи с 250 лв., цената на най-предпочитаните преносими компютри се увеличи със 150 лв., хладилниците са по-скъпи със 150 лв., а готварските печки с 350 лв.. Две от най-търсените артикули, пералните и матраците, са на същата междинна стойност, а три са по-евтини – смарт телефони, климатици и обзавеждане за спалня.


Класацията демонстрира и, че хората аплайваха за потребителски заеми за покупка на артикули за дневната на междинна стойност 3 000 лв., а за спалнята – на междинна стойност 1 000 лв..
Това потвърждава, че холът е най-важното помещение за българите в дълготраен проект и по тази причина клиентите на една от най-големите банкови институции, профилирани в потребителско кредитиране у нас купуваха нови дивани, климатици и тв приемници.

Целта на „ Топ 10 на погашение ” е да даде ясна картина на потребителското търсене. Рейтингът класира най-търсените модели измежду 10-те най-търсени вида артикули, съгласно данните от постъпилите молби за потребителски заем от БНП Париба Лични Финанси, България за покупка на артикули на погашение. Новото издание е основано на търсенето на над 330 000 артикули, за които клиентите аплайват за покупка на погашение. Около 53% от тях са за 10-те най-търсени артикули.
Хората избират да си купят по-скъпи тв приемници, само че пестят пари от смарт телефони
През 2018 година спечелилият в категория „ Телевизори “ беше по-голям с 6 инча и по-скъп с 250 лв. спрямо най-търсения модел за 2017 година. Новият любимец на феновете е със следните характерности: 49 “Smart LED TV с Full HD резолюция, вграден Wi-Fi модул, HDMI и USB портове, интернет браузър и доста други. Средната му цена е 1 050-1 100 лв..

Телевизорите са на второ място в класацията, а победител са смарт телефоните. Новината през тази година е, че най-търсеният смарт телефон през 2018 година е по-евтин спрямо 2017-а. това е топ модел на по-слабо известна компания на междинна цена 900-950 лв.. Година по-рано българите най-често купуваха на погашение смарт телефони на междинна цена 1 250-1 300 лв. от един от безспорните водачи на пазара. Очевидно, през последната година хората избраха да си купят на погашение по-големи и по-скъпи тв приемници и да спестят пари като купуваха смарт телефони от по-непопулярна марка.



Въпреки по-ниската си цена, спечелилият е с върхови характерности, а съгласно някои специалисти, е с най-хубавите камера и фото изкуствен интелект на пазара. Параметрите на смарт телефона са: 5.3 ” IPS Capacitive тъчскрийн с Ultra HD резолюция 1080×2244; 2 процесора – 2.36GHZ Quad + 1.8GHZ Quad-Core; 128 GB памет; двойна задна камера – 20MP + 12 MP; 24 MP предна камера и така нататък
Друга забавна наклонност, обвързвана с софтуерните устройства е, че преносимите компютри паднаха до шеста позиция в класацията
Обяснението е, че те към този момент са възприемани като нишови устройства и ежедневните им функционалности като чат, сърфиране в интернет, игри или гледане на видео към този момент са интегрирани в модерните смарт телефони. Най-търсеният преносим компютър за 2018 година е по-скъп спрямо миналата. Новият победител коства 600-650 лв., до момента в който година по-рано хората аплайваха за покупка на преносими компютри на междинна цена 510-560 лв..

По отношение на междинните цени на най-търсените артикули, максимален растеж беше регистриран в категория „ Готварски печки “, където спечелилият коства 670-720 лв. – растеж от 350 лв. спрямо 2017 година. Диваните също са на по-висока междинна цена. Най-търсеният модел през 2018 година коства 1 070-1 120 лв.. През 2017-а междинната цена 800-850 лв.. През последните 12 месеца българите аплайваха и за по-скъпи хладилници. Средната стойност на заявките доближи 550-600 лв., а година по-рано беше 400-450 лв..
Даваме по 3 000 лв. за всекидневен комфорт
Новото издание на класацията „ Топ 10 на погашение “ не е първото изследване на БНП Париба Лични Финанси, което демонстрира, че холът е най-важната част от вкъщи за българите. Доказателство за това е фактът, че през 2018 година хората обявиха потребителски заеми за покупка на артикули на погашение за дневните си на междинна стойност 3 000 лв.. Те си купуваха по-големи тв приемници, по-големи дивани и нови климатици.

В същото време, потребителите харчиха приблизително 1 000 лв. за своите спални. През последната година за тези стаи те търсеха финансиране за покупка на погашение на обзавеждане на спалня и за матраци.
Най-често 20-39 годишните аплайват за покупка на погашение
През 2018 хората на възраст 20-39 години подадоха повече от 50% от заявките за финансиране на покупката на артикули на погашение от БНП Париба Лични Финанси. На второ място са 40-49 годишните с към 22% от заявките, следвани от групата на 50-59 годишните с 13%.

Най-много от заявките за спечелилия в класацията, смарт телефонът, бяха подадени от 20-29 годишните – 36% от всички молби за финансиране на покупката на такива устройства. Хората на тази възраст най-често аплайваха и за покупка на погашение на преносими компютри като подадоха 32% от молбите. Това демонстрира, че младежите са най-склонни да пазарят съвременни ИТ устройства, които дават отговор на ползите и лайфстайла им, доминирани от обществените мрежи и геймърските общности.

Хората на 30-39 години, най-често аплайват за покупка на погашение на тв приемници като са подали 27% от заявките за тези артикули. На второ място при тях е обзавеждането за спалня също с 27%, а на трето са диваните с 25% от молбите. Много постоянно тези хора осъществят първите си огромни житейски планове като покупка на жилище и по тази причина се нуждаят от финансиране за покупка на мебели.
От друга страна, 40-49 годишните нормално към този момент имат дом и се нуждаят от нови по-модерни уреди. Ето за какво тази възрастова група е подала най-вече заявки за климатици – 25%, перални – 24,5% и готварски печки – 25% от всички молби за тези артикули.
Във връзка с новото издание на класацията „ Топ 10 на погашение “ Жозе Салойо, шеф на БНП Париба Лични Фианнси съобщи:

„ Нашата компания се е посветила на това да поддържа клиентите в житейските им проекти, като им дава достъп до финансиране и най-хубавото обслужване във всяка точка на контакт. За нас е значимо да даваме на клиентите достъп до финансиране по виновен, комфортен и транспарантен метод, с цел да не престават да покачват стандарта си на живот. Затова ние влагаме в развиването на съвременно потребителско преживяване и лесни за ръководство финансови артикули. Хората правят оценка нашите старания и доказателство за това е впечатляващият растеж в заявките, които българите подадоха към БНП Париба Лични Финанси през 2018 година. Това утвърждава нашата компания като виновна организация и значим мотор на стопанската система и на растежа на потреблението. “
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР