Смарт телефони, смарт часовници, смарт домове. В ерата на технологиите

...
Смарт телефони, смарт часовници, смарт домове. В ерата на технологиите
Коментари Харесай

Ново от „Калашников“: „Умна“ пушка снима по какво стреляте

Смарт телефони, смарт часовници, смарт домове. В ерата на технологиите няма нищо по-нормално от това те да бъдат интегрирани в една от най-печелившите промишлености – военната, с цел да пристигна ред и на смарт оръжието.

В началото на XXI век стартират първите опити за основаване на високотехнологични произведения, в които новите технологии да оказват помощ на стрелеца.

Пробивът беше сбъднат от „ Калашников груп “ и то с емблематичната ловна пушка „ Байкал “. Руското оръжие е едно от най-използваните. На пазара е от 1997 година, като дизайнът не се е трансформирал изключително.

Стъпка към бъдещето

Наследникът на „ Байкал “ – MP-155 Ultima е първата смарт пушка, създадена в Русия. Оръжието беше показано преди няколко дни на военното ревю в Абу Даби IDEX 2021.



Оръжието е с футуристичен дизайн и наподобява на играчка, само че има огромна огнева мощност. Смъртоносната машина е особено направена, с цел да притегли вниманието на феновете на новите технологии, само че е основана на класическата ловна пушка.

MP-155 Ultima е построена на модулна основа, което разрешава на притежателя да „ персонализира “ продукта съгласно своите потребности. Външните детайли са направени от сплав B95T и високотехнологични полимери.

Пушка от ново потомство

Оръжието разполага с камера и опция за запис на видео във Full HD формат, което може да се резервира непосредствено в смарт телефона посредством Wi-Fi или Bluetooth.

Пушката е снабдена още с дигитален екран с часовник, компас, хронометър, таймер, брояч на изстрели, GPS и знак за оставащите патрони. Компютърът се обитава в регулируемия приклад.

Калибърът на MP-155 Ultima е 12/7. Нетипичен за съветско оръжие, само че необятно публикуван в западните страни, което демонстрира, че смарт пушката е предопределена главно за експорт.



„ Навлизането на Ultima на пазара на оръжия може да се съпостави с навлизането на новия iPhone на мобилния пазар. Моделът има способността да се синхронизира с джаджи и е ориентиран към тези, които не могат да си показват живота си без електронни устройства. Никога не е имало такова оръжие на пазара “, сподели Дмитрий Тарасов, общоприет шеф на групата компании „ Калашников “ и добави, че с този план компанията навлиза в „ развлекателната промишленост “.

Сравнение с iPhone може да се направи и по още една линия. Цената на оръжието е съвсем колкото на новия модел на телефона. То коства 100 хиляди рубли или към 2200 лева.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР