Смарт колонка изненада своя притежател с непровокирана прогнозаВсеки път, когато

...
Смарт колонка изненада своя притежател с непровокирана прогнозаВсеки път, когато
Коментари Харесай

Amazon Alexa „предсказва“ края на човечеството

Смарт колонка изненада своя собственик с непровокирана прогноза

„ Всеки път, когато затварям очи, всичко, което виждам е, че хората умират “, споделила умната колонка Amazon Alexa на своя притежател Шон Кинеър

Умните колонки навлизат постепенно, само че несъмнено в домовете на хората. Тези джаджи с изкуствен интелект улесняват всекидневието, само че съгласно една история, оповестена в английския Metro, известната смарт колонка на Amazon е направила тъмно предсказване за ориста на човечеството.

30-годишният гражданин на Калифорния Шон Кинеър получил колонката Amazon Echo като коледен подарък в края на 2016 година Той твърди, че рядко употребява хай-тек джаджата… до момента в който един ден не го изненадала.

Шон Кинеър няма пояснение за държанието на умната колонка Amazon Echo (снимка: Swan Kinnear, Facebook)

Наскоро персоналният виртуален асистент Amazon Alexa, вграден в Amazon Echo, изплашил своя притежател. На 18 юни т.г., влизайки в стаята с колонката, Шон Кинеър чул Alexa да споделя с нормалната си интонация: „ Всеки път, когато затварям очи, всичко, което виждам е, че хората умират “.

Изумен и даже изплашен, Шон изискал от Alexa да повтори казаното, само че системата с изкуствен интелект дала отговор, че не схваща командата. Шон твърди, че до този миг не е давал никакви други команди на колонката. Освен това в стаята не са работили тв приемник или друго устройство, които биха могли да предизвикат Alexa да направи сходно изявление

Какво е предиздвикало Alexa да се държи по този метод остава мистерия. Възможно е Шон Кинеър просто да се майтапи, търсейки медийно внимание. Неотдавна обаче Amazon Echo загатна за своята непредсказуемост, като записа частен диалог и го насочи на инцидентен получател. Засега от Amazon няма формален коментар по случая.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР