слямът е една от основните световни религии, но въпреки това

...
слямът е една от основните световни религии, но въпреки това
Коментари Харесай

Какво не знаем за исляма

слямът е една от главните международни религии, само че все пак тя постоянно остава неразбрана и е обект на разнообразни спекулации. Истината е, че ислямът е тясно обвързван с християнството и юдаизма и споделя с тях редица общи хрумвания и полезности. В идващите редове можете да научите няколко любопитни обстоятелството, свързани с тази вяра.
Ислямът е втората най-разпространена вяра след християнството. По света има към 1,8 милиарда мюсюлмани. Статистиката сочи, че предвид на естествения приръст в страните, изповядващи тази вяра, тя се разраства с бързи темпове и до няколко десетилетия може да изпревари християнството.Христос се загатва в свещената книга на мюсюлманите – Коранът. В нея написа, че той е роден от девственица и е популярен оракул. Друга любопитна детайлност е, че единствената жена, чието име се загатва в Корана, е майката на Христос – Мария. Всъщност, името й се загатва по-често в Корана, в сравнение с в Новия завет.
Someone analysed the Bible and Quran to see which is more violent
— The Independent (@Independent) Мюсюлманите имат вяра, че през вековете на Земята са изпратени общо над 124 000 пророци. Първият от тях е Адам, а последният – Мохамед. Имената на едвам 25 от тях се загатват в Корана.Аллах – висшото провидение в исляма, има 99 имена, като всяко едно от тях има друго значение. Сред тях са Ал-Рахман – „ Милостивият “, Ал-Азиз – „ Могъщият “ и Ал-Хафи – „ Покровителят “. Самата дума "Аллах " значи „ Богът “.Ислямският календар е с 11 дни по-кратък от Григорианския, който се употребява в съвсем целия свят. Причината е, че ислямският календар е основан на лунните етапи, до момента в който в основата на Григорианския стои времето, за което Земята обикаля към Слънцето. Освен това, съгласно ислямския календар сега е 1442 година Причината е, че той стартира от 622 година сл. Хр., когато Мохамед напуща Мека и се насочва към Медина.
Right-wing activist complains about a 'halal shop' in Ireland and it backfired badly
— The Independent (@Independent) Ислямският закон дели храните на три типа: Халал (храни, които могат да бъдат консумирани), Маркух (храни, които са разрешени, само че не са препоръчителни) и Харам (храни, които са неразрешени. В тази група влизат свинското, артикули от месоядни животни, някои типове сирене, както и алкохолът).Една от постоянно срещаните заблуди, свързани с Исляма, е, че думата „ джихад “ значи „ свещена война “. Това не е по този начин – в дословен превод тя значи „ устремявам се “, „ поставям изпитание “. Думата име две смисли – вътрешна духовна битка („ огромен джихад “) и битка против враговете на Исляма („ дребен джихад “). Изразът „ свещена война “ пък не участва нито един път в истинския текст на Корана.Много хора свързват Исляма с неща като тероризъм и осъществяването на самоубийствени атентати. Истината е, че за мюсюлманите сходни закононарушения са грях, а не добродетел. Затова и опитите на някои екстремистки групировки да оправдаят своите дейности с написаното в Корана се отхвърлят изрично от всички ислямски духовници.
This latest sign of women's pent-up desire to work comes amid huge social changes sweeping the Saudi Arabia as Crown Prince Mohammed bin Salman seeks to turn around the oil-dependent economy and return it to more "moderate " Islam
— NBC News (@NBCNews) Практиката лицата на дамите да бъдат покривани става известна няколко века след гибелта на Мохамед. Това е имало алегорично, а не религиозно значение – по този метод те показали своя публичен статут. Ограничаването на правата на дамите е нещо, което на процедура е в прорез с разпоредбите на исляма. В тази връзка постоянно споменавани са следните думи на Мохамед: „ Най-възвишените измежду вас са тези, които се отнасят добре със своите съпруги “.Въпреки че ислямската вяра постоянно е асоциирана с арабския свят, статистиката сочи, че едвам 15% от мюсюлманите са араби. Страната, в която живеят най-вече хора, изповядващи тази вяра, е Индонезия. Там живеят към 220 млн. мюсюлмани. На второ място е Индия, която е дом на близо 200 млн. мюсюлмани.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР