Служителите от сектор „Оперативно-издирвателна дейност“ в Регионална дирекция „Гранична полиция“-

...
Служителите от сектор „Оперативно-издирвателна дейност“ в Регионална дирекция „Гранична полиция“-
Коментари Харесай

Разбиха високотехнологична наркооранжерия в Драгоман

Служителите от бранш „ Оперативно-издирвателна активност “ в Регионална дирекция „ Гранична полиция “- Драгоман са работили по сигнала за произвеждане на наркотични субстанции към месец. В резултат на интензивната работа е локализиран парцелът и прилежащата към него двуетажна къща в Драгоман, където най-вероятно се e осъществявала противозаконната активност.
Изследвайки външните усъвършенствания на фасадата на къщата и топлообмена на другите пространства посредством потребление на термовизионно наблюдаване, граничните служители на реда достигнали до извода, че приземният и вторият етажи се употребяват за активност, изискваща висока непрекъсната температура. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.
Предприетите ограничения за секване на възможната незаконна активност били съгласувани с районната прокуратура в Сливница и на 11 ноември чиновници на РДГП – Драгоман подхванали профилирани полицейски дейности в миг, в който в къщата са били 28-годишна жена, собственичка на парцела, и 45 –годишен мъж от Сливница, престъпно проявен.
На адреса граничните служители на реда разкрили построена високотехнологична апаратура за произвеждане на канабис. Иззети са общо 589 зелени тревисти растения в саксии и 3300 грама суха зелена тревиста маса, реагиращи при полеви наркотест на канабис.
Намерени са и измервателна електронна везна, две машини за вакуумиране на найлонови пликове, мелница за ситно нарязване и пречистване на суха тревиста маса, огромно количество химически съставни елементи /четири бидона и 16 туби с друг обем/, свързани с производството на неразрешеното наркотично вещество и документи, свързани с набирането на суровините, нужни за развъждане на канабис.
В прилежащия към къщата гараж е открит мощен електрически генератор, служител за зареждане на паралелна електрическа апаратура, която е поддържала построеното оборудване за отопление и вентилация на наркооранжерията.
Собственичката на парцела и мъжът са арестувани. Образувано е досъдебно произвеждане по разказа на РДГП-Драгоман, работата по неговото документиране продължава под наблюдението на Софийска окръжна прокуратура.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР