Служителите на Столична библиотека към Национална федерация “Култура” на КТ

...
Служителите на Столична библиотека към Национална федерация “Култура” на КТ
Коментари Харесай

Библиотекарите излизат на протест

Служителите на Столична библиотека към Национална федерация “Култура” на КТ “Подкрепа” ще стачкуват пред постройката на библиотеката през днешния ден от 14:00 до 15:00 ч.

От 20 май 2022 година и представителите на синдикалните организации на районните библиотеки към Национална федерация “Култура” на КТ “Подкрепа” стартират протестни дейности.

На 18 декември 2020 година бе подписано Допълнително съглашение NoРД11-00-286/08.11.2021 година към Браншовия групов трудов контракт за библиотеките, в което бяха сложени условия за въвеждане на минималните начални съществени месечни хонорари в сектора. Споразумението обаче не се извършва.

Днес библиотеките в България са принудени да работят в изискванията на признати, само че неизпълнени стандарти за библиотечното обслужване, освен това при извънредно незадоволително финансиране от страна на министерството на културата. Тези условия ни изправят пред невъзможността да изпълняваме значимите си публични функционалности.

След разискване на проблемите на библиотеките, свързани с незадоволителното им финансиране, участниците в Националната среща на синдикалните представители на библиотеките, извършена на 12-13 май 2022 година, взеха решение библиотечните служащи от цялата страна да стартират протестни дейности в навечерието на най-българския празник – 24 май.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР