Служителите на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към

...
Служителите на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към
Коментари Харесай

Синоптиците от БАН обявиха протест срещу ниското заплащане

Служителите на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките оповестиха митинг против ниското възнаграждение и неприятните условия на труд.

В ефира на " Здравей, България " недоволните обясниха, че макар високата си подготовка, множеството от тях получават по-малко от 600 лв. месечно заплащане. Пари за в допълнение възнаграждение на нощния труд също няма. От управлението на Национален институт по метеорология и хидрология споделят, че заплащат за работата в късните часове със средствата, планувани за режийни разноски.

Синоптиците са безапелационни, че единствено отговорността към работата и ентусиазмът ги задържат в института. Смятат обаче, е извънредно време интелектуалният труд да бъде съответно заплатен.

Председателят на Общото заседание на Българска академия на науките Евелина Славчева изясни, че възможна позитивна смяна може да има в дълготраен проект.

" Оперативната част от активността на Национален институт по метеорология и хидрология ще бъде отделена и финансирана целево ", сподели Славчева, пояснявайки, че това ще се случи след време.

Тя бе безапелационна, че няма индивидуалност при разпределянето на парите за Българска академия на науките сред обособените институти.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР