Служители от отдел Екология и околна среда към община Асеновград

...
Служители от отдел Екология и околна среда към община Асеновград
Коментари Харесай

Втори ден разчистват отломките от разрушенията след бурята в Асеновград

Служители от отдел " Екология и околна среда " към община Асеновград не престават да разчистват отломките от миналата през града. Към момента са обработени улици, площади и тротоари от Централна градска част , измежду които и кръговото кръстовище до постройката на пощата. Събраните чували ще бъдат отстранени през идващите дни, защото към момента има извънредно доста места, на които следва работата по почистването да продължи. Близо 5 тона инертни материали са извозени в днешния ден от един профилиран автомобил.
Щети от поройния дъжд са нанесени по целия град. Освен в централната част, парчета от опустошения и инертни материали са се събрали до остарелия гробищен парк и по улиците " Конушка ", " Александър Батенберг ", " Гонда вода ", " Капитан Андреев ", " Оборище " и други. Отводнителната шахта край по този начин наречената " Конска чешма " в Асеновград е била почистена към 11:30 ч. през вчерашния ден, 28-ми май, часове преди да връхлети водната буря. Дори това обаче не е помогнало при отичането, защото количеството дъждовна вода, изляло се за малко време, е било извънредно огромно.
 Бурята в Асеновград: Наводнения и паднали дървета Бурята в Асеновград: Наводнения и паднали дървета
са постъпили над 60 сигнала, след миналата пролетна стихия, която протече с ураганен вятър и пороен дъжд в продължение на малко пове...
Аварийни екипи започнаха да отстраняват отломките още незабавно след отминаването на бурята. При дежурните в общинската администрация постъпиха повече от 60 сигнала единствено в границите на три часа. Разчистването на пясък, камъни, земна маса и асфалт се прави ръчно и машинно - с фадроми и самосвали. Всички 40 чиновници по чистотата са включени в почистването през днешния ден. Събраните материали се извозват на депото край Асеновград. Огледите и разчистването на града ще продължи и в идващите дни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР