Служители от Митница Бургас откриха 7279.40 грама златни накити при

...
Служители от Митница Бургас откриха 7279.40 грама златни накити при
Коментари Харесай

Златни накити за близо 670 000 лв. бяха иззети на митница СНИМКИ и ВИДЕО

Служители от Митница Бургас откриха 7279.40 грама златни украшения при инспекция на рейс.

Превозното средство с турска регистрация дошъл на Капитан Андреево на 11 май на път от Турция за България. В зоната за митнически надзор водачът и 27-те пасажери декларирали, че не внасят артикули, валута или парични средства за обявление.



Превозното средство е селектирано за щателна митническа инспекция, при която е открит особено построен тайник зад акумулаторите. От укритието са извадени 22 пакета с бижутерски произведения от жълт метал. Извършената експертиза от експерт открива, че пакетите съдържат 7279.40 грама произведения от 14-каратово злато - проба 585. Задържани са 1702 златни накита – пръстени, гривни, обеци, медальони, синджири и огърлици на стойност 669 704 лв..



По случая е формирано досъдебно произвеждане от проверяващ митнически контрольор под надзора на Окръжна прокуратура - Хасково. Контрабандните златни украшения са арестувани.

Шофьорът е турски жител, на 60 години и е притеглен към наказателна отговорност. Наложена му е парична гаранция в размер на 3000 лв. и възбрана за овакантяване рамките на страната, с изключение на с позволение на Окръжна прокуратура- Хасково.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР