Служители на Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) –

...
Служители на Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) –
Коментари Харесай

Търсят се нови стопани на кучетата от Общинския приют в Дупница

Служители на Областната дирекция по сигурност на храните (ОДБХ) – Кюстендил направиха инспекция в Общински подслон за безстопанствени кучета – Дупница, през вчерашния ден, 3 юли 2019 година Констатирано е, че в приюта не са изпълнени ограниченията по основаване на условия за настаняване на кучета с друга величина, както и по връщането им на местата на залавяне в период, не по-дълъг от 14 дни след осъществената кастрация. За използването на тези ограничения към този момент има издадени наставления от предходни инспекции.

ОДБХ-Кюстендил към Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) издаде предписание за прекъсване употребата на Общинския подслон до осъществяване на ограниченията. До привеждане на обекта в сходство с настоящото ветеринарно законодателство се търсят нови стопани на 26-те кучета, настанени и отглеждани в приюта досега.

По време на инспекцията, при обзор на физиологичния и здравен статус на настанените в обекта животни е открито, че животните са в положително общо положение, не показват боязън и не демонстрират признаци на заболяване. Също по този начин в приюта не се ползва евтаназия на животни, когато няма справедливи предпоставки за това.

Според предписанието на ОДБХ-Кюстендил, кметът на Община Дупница е длъжен и виновен, според условията за хуманно отношение към животните, да обезпечи вярното хранене и развъждане на 26-те кучета в приюта до намирането на нови стопани.

В тази връзка от БАБХ молим Община Дупница да предприеме дейности за осиновяване на кучетата, отглеждани в приюта. Разчитаме и на подпомагане от представителите на неправителствените организации за отбрана на животните и жителите при решаването на този проблем за всички взаимно да осигурим най-хубавите условия за животните от приюта.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР