Служители на Областна дирекция Безопасност на храните-Благоевград започнаха дезинфекция в

...
Служители на Областна дирекция Безопасност на храните-Благоевград започнаха дезинфекция в
Коментари Харесай

Дезинфекцират задните дворове в Кресна заради чумата по свинете

Служители на Областна дирекция " Безопасност на храните " -Благоевград започнаха стерилизация в кочините и задните дворове на стопаните от Кресна, отглеждащи прасета.

Миналият понеделник в река Струма в Кресна бе намерено мъртво прасе, три дни по-късно тестът се оказа позитивна за Африканска чума.
 БГНЕС
" Даден бе период до неделя за кръвопролитие на 135-те регистрирани свине. „ Както виждате ситуацията в Кресна е умерено, в събота и и неделя хората си изклаха прасетата, къде със боязън, къде със сълзи на очите, работата е свършена на 90 %, оказаха се към 160 ", сподели кметът на Кресна Николай Георгиев.

Според него, към момента няма ясни доказателства, ч е в Кресна има огнище на африканска чума, а прасето е подхвърлено, считат в градчето. „ Все още полицията и прокуратурата работят по случая “, това е приключи кметът Георгиев. -->

 БГНЕС
„ Тръгваме два екипа с две коли, прибираме карантията, приготвяме се за стерилизация, това ще стане във всеки един двор , уповавам се до 2-3дни да свършим в Кресна “, сподели доктор Атанас Григоров от ОДБХ-Благоевград.

Той сподели, че са готови да умъртвяват прасетата, в случай че това не са сторили стопаните им, само че се надява да не се стигне до там.
 БГНЕС
А след приключването в Кресна се захващат с 10-километровата зона , където ще се правят прегледи на прасетата, само че предлагат на хората да си ги заколят.
 БГНЕС
„ Вчера заклах три свине, не са заболели, в случай че са нямаше да ядат, и аз ядох от месото, само че не съм чумав, няма чума, задачата е да се ликвидира домашният ни бизнес “, сподели Методи Кесев от Кресна.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР