Служители на Министерството на външните работи започнаха ефективни стачни действия.

...
Служители на Министерството на външните работи започнаха ефективни стачни действия.
Коментари Харесай

МВнР на протест! Няма да приемат документи

Служители на Министерството на външните работи започнаха ефикасни протестни дейности. Те упорстват за повишение на заплатите, като най-ниските да бъдат увеличени със 100%.

Служителите са през днешния ден на работните си места по закон, само че процесът на работа е прекратен. Вместо да работят ще организират културно-образователна стратегия.

Министърът на външните работи е изпратил предложение до служебния министър председател за 30% нарастване на заплатите, само че това не удовлетворява протестиращите, разяснява Българска национална телевизия. А не се знае и дали финансовата рамка ще разреши такова нарастване. Служителите ще стачкуват до момента в който настояванията им не бъдат задоволени.

" 30% ще ни върнат при започване на годината, когато ние отново още веднъж бяхме най-бедното министерство, за нас това не е действително нарастване. " Легализации " също стачкуват, тъй че няма да бъдат одобрявани документите на жителите, консулските служби остават отворени в чужбина, само че дирекцията, която обработва данните им тук също стачкува, тъй че също може да има спиране на този развой ", изясни Мартин Колев, ръководител на синдикалното обединяване в Министерство на външните работи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР