Служители на Meta са превземали лични профили на потребители във

...
Служители на Meta са превземали лични профили на потребители във
Коментари Харесай

Служители на Facebook превземали лични профили

Служители на Meta са превземали персонални профили на консуматори във Фейсбук и Instagram за подкупи и други цели, оповестява в. The Wall Street Journal. Самата компания е разкрила " над две дузини " чиновници, които са правили това.

Според източниците на вестника, това е активност, която се е случвала най-малко през последната година. В някои случаи хакери са плащали на чиновниците " хиляди долари ", с цел да получат достъп до съответни профили.

В други обстановки, консуматори, които са останали без достъп до профилите си и не са съумели да ги възстановят посредством формалните системи, също са търсили сходно подпомагане. Вътрешно следствие на Meta е разкрило практиката, като въпросните чиновници са били осъдени или уволнени според от провинението си.

Проверката е разкрила, че и някои от чиновниците са на външен подизпълнител, който е бил нает, с цел да оказва помощ на екипа на Meta. Засегнати са били профили както във Фейсбук, по този начин и в Instagram.

Според данните на Wall Street Journal, чиновниците са употребявали специфични вътрешни принадлежности, които са планувани единствено за редки и съответни обстановки. Също по този начин би трябвало да се премине процедура и да се задават въпроси на потребителя, който насочва настояването.

Пред CNBC Meta разяснява, че има процедура да се продават и оферират подправени услуги за възобновяване на достъп до профили или за обезпечаването на подобен. Извършителите измислят нови тактики, с цел да заобикалят ограниченията за сигурност. Meta споделя, че потребителите не би трябвало да оферират или наемат такива услуги, тъй като е нарушаване на разпоредбите на платформата. Компанията добавя, че постоянно усъвършенства ограниченията за сигурност против тази процедура.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР