Служители на ГДБОП задържаха в Петрич петима участници в организирана

...
Служители на ГДБОП задържаха в Петрич петима участници в организирана
Коментари Харесай

ГДБОП разби група за разпространение на фалшиви евробанкноти

Служители на ГДБОП задържаха в Петрич петима участници в проведена незаконна група за разпространяване на подправени евробанкноти и опиати.

Те са хванати на 20 юни т.г. в миг на продажба на неистинен евро на чиновници под прикритие, се споделя в известие на Министерство на вътрешните работи.

В автомобила на единия от участниците са открити и конфискувани 942 неистинен банкноти от по 20 евро и 36 с номинал 50 евро. В жилището на различен са открити 249 фалшификата с номинал 20 евро и 153 от по 50 евро.

По първични данни групата е работила от ноември 2016 година

Участниците са внасяли подправени банкноти в огромни количества от Италия и ги продавали у нас, най-вече в Петрич и Сандански, с 20% по-евтино от номинала на фалшификатите (престъпление по член 244 от НК).

Освен с пробутване в послание на подправени парични знаци, те се занимавали и с разпространяване на опиати, главно марихуана.

С постановления на прокурор от Специализирана прокуратура на трима от упрекнатите е наложено прокурорско задържане до 72 часа. Другите двама са с парични гаранции.

На 23 юни 2017 година Специализирана прокуратура ще изиска от Специализирания углавен съд налагане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ на тримата арестувани.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР