Служители на Федералната служба за сигурност на Русия задържаха 18-годишен

...
Служители на Федералната служба за сигурност на Русия задържаха 18-годишен
Коментари Харесай

Предотвратиха масово убийство в руски колеж

Служители на Федералната работа за сигурност на Русия задържаха 18-годишен студент от аграрния лицей в Подмосковието, който, по предварителна информация, е подготвял всеобщо ликвидиране в образователното заведение, написа Лента.ру.



По данни на проверяващите, арестуваният е възнамерявал на 29 октомври да отиде с револвер в колежа и да извърши всеобщ разстрел.

За реализиране на закононарушението студентът се е подготвял цяла година. Като образец за подражателство е избрал „ керченския стрелец” Владислав Росляков.

Приятел на задържания споделил, че студентът е бил обект на принуждение в общежитието и няколко пъти е бил пребиван.



Борис Б. не считал да убива всички поред, а единствено авансово набелязани хора – 8 души, които са го тормозили и биели.

Един от преподавателите забелязал странни прояви в държанието на студента и докладвал на шефа, само че против Борис не били подхванати никакви ограничения.

Известно е, че студенти в колежа няколко пъти са молили Борис да бъде изключен, защото по време на лекции той гледал видеозаписи със тон на санкции, осъществявани от бойци на Ислямска страна. Заради засиления си интерес към Ислямска страна Борис получил прякора „ терориста”. Той постоянно разказвал, че един ден ще „ провежда клане” по време на занятия.

При обиска органите на реда са разкрили револвер „ Макаров”, оръжия за самозащита и взривно вещество. Младежът е задържан за 2 месеца.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР