Служители на Федералната служба за сигурност на Русия задържаха 18-годишен

...
Служители на Федералната служба за сигурност на Русия задържаха 18-годишен
Коментари Харесай

Предотвратиха масово убийство в руски колеж

Служители на Федералната работа за сигурност на Русия задържаха 18-годишен студент от аграрния лицей в Подмосковието, който, по предварителна информация, е подготвял всеобщо ликвидиране в образователното заведение. Това предават съветските медии, представени от БГНЕС.
По данни на проверяващите арестуваният е възнамерявал на 29 октомври да отиде с револвер в колежа и да извърши всеобщ разстрел. За реализиране на закононарушението студентът се е подготвял цяла година. Като образец за подражателство е избрал „ керченския стрелец ” Владислав Росляков.
Приятел на задържания споделил, че студентът е бил обект на принуждение в общежитието и няколко пъти е бил пребиван. Борис Б. не считал да убива всички поред, а единствено авансово набелязани хора – 8 души, които са го тормозили и биели.
Един от преподавателите забелязал странни прояви в държанието на студента и докладвал на шефа, само че против Борис не били подхванати никакви ограничения.
Известно е, че студенти в колежа няколко пъти са молили Борис да бъде изключен, защото по време на лекции той гледал видеозаписи със тон на санкции, осъществявани от бойци на " Ислямска страна ". Заради засиления си интерес към организацията, Борис получил прякора „ терориста ”. Той постоянно разказвал, че един ден ще „ провежда кръвопролитие ” по време на занятия.
При обиска органите на реда са разкрили револвер „ Макаров ”, оръжия за самозащита и взривно вещество. Младежът е задържан за 2 месеца.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР