Служители на Държавния департамент, отговарящи за сигурността на посолствата на

...
Служители на Държавния департамент, отговарящи за сигурността на посолствата на
Коментари Харесай

Си Ен Ен: Държавният департамент е нямал данни за атентат от Сюлеймани

Служители на Държавния департамент, отговарящи за сигурността на посолствата на Съединени американски щати, не бяха осведомени с подготовката на хипотетичния ирански военачалник Касем Сюлеймани за офанзива против дипломатическите задачи на Съединени американски щати. Това заяви в понеделник Си Ен Ен, базирайки се на два източника от Държавния департамент.

Според тях министерството на външните работи на Съединени американски щати не е било осведомено с каквато и да е опасност за посолствата на Съединени американски щати в очакване на убийството в Багдад на командира на специфичните елементи на Ислямската революционна армия Ал Кудс - Касем Сюлеймани. В същото време, прецизират източниците на Си Ен Ен, всички посолства получиха предизвестие от Държавния департамент тъкмо преди удара в нощта на 3 януари. Той обаче не визира директна опасност за някоя от дипломатическите задачи.

Си Ен Ен акцентира, че Държавният департамент в очакване на убийството на Сюлеймани не е направил разбор на сигурността на посолствата, което, в случай че бъде открита директна опасност, може да бъде причина за сходно нахлуване. Един от източниците на малкия екран, който заема висок пост в Държавния департамент, съобщи, че е " замаян " от обстоятелството, че американската администрация изяснява убийството на иранския военачалник с сякаш наличните данни за набези под негово управление върху американски дипломатически задачи.

Миналия петък президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи в изявление за Fox News, че съгласно него Сюлеймани възнамерява офанзиви против четири американски посолства. На въпроса какви съответни американски цели може да са нападнати, Тръмп отговори: " Ще ви кажем, че това евентуално е било посолство в Багдад. " " Мога да оповестя, че съгласно мен евентуално това ще бъдат четири посолства ", добави президентът. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР