Служители на Антикорупционната комисия КПКОНПИ влязоха на проверка в Община

...
Служители на Антикорупционната комисия КПКОНПИ влязоха на проверка в Община
Коментари Харесай

Проверяват община Стара Загора за търг за 55 дизелови автобуси

Служители на Антикорупционната комисия КПКОНПИ влязоха на инспекция в Община Стара Загора след сигнал за нарушавания на закона по две публични поръчки, оповестиха от КПКОНПИ.

Проверяват поръчки на общинско сдружение " Тролейбусни и автобусни преводи " ЕООД, с финансиране по Оперативна стратегия " Регионално развиване 2007-2013г. " и Оперативна стратегия " Околна среда 2014-2020 година ".

Обществените поръчки са за доставка на 55 нови дизелови рейсове /висок енергиен клас/, на обща стойност 35 639 108 лв. , както и на 33 нови електрически рейсове, ведно с 18 нови зарядни станции и 2 трансформаторни станции, на обща стойност 49 103 999 лв..

Първата социална поръчка е завършила с избор на реализатор и доставка на дизелови рейсове, а по втората също е подписан контракт за доставка , с осъществени начални заплащания. Възложител на поръчката е общинското сдружение, като в състава на комисията за избор са взели участие управителни длъжностни лица от общинската администрация.

Според сигнала са получавани материални облаги от страна на длъжностни лица, в това число и лица, заемащи висши обществени длъжности , за избор на съответен реализатор.

Има подобие при постъпилите данни за противозаконни действия от длъжностни лица, както при провежданата поръчка в гр. Варна на стойност 85 милиона лв., по този начин и при провежданите поръчки в гр. Стара Загора, на обща стойност над 84 милиона лв. .

Проверява се доставка на транспортни средства за потребностите на градски превоз. До сегашния миг в хода на инспекцията за публичната поръчка на Община Варна, са изискани документи и са снети пояснения от всички членове на комисията за избор на реализатор, от заместител - кмет и от кмета на общината Иван Портних.

Снети са и пояснения от шефовете на компании, които в хода на процедурата са били отстранени от присъединяване . Предстои преценка за изпращане на всички материали от инспекцията на прокуратурата, с оглед данни за корупционни закононарушения.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР