Служители и партньори на ОББ получиха сертификати за успешно завършено

...
Служители и партньори на ОББ получиха сертификати за успешно завършено
Коментари Харесай

Завърши първата ESG Академия, организирана от Стопанския факултет на Софийски университет и ОББ

Служители и сътрудници на ОББ получиха документи за сполучливо приключено образование в първото издание на „ КВС България – ESG Академия “, сертификационна стратегия за експерти по стабилно ръководство, проведена в партньорство със Стопанския факултет на Софийски университет „ Св. Климент Охридски “.

Участниците получиха своите документи от доцент доктор Атанас Георгиев, декан на Стопанския факултет и гл. ас. доктор Марина Стефанова, шеф на. На събитието участваха още Питър Рубен, кънтри управител на КВС Груп в България и основен изпълнителен шеф на ОББ, и Теодор Маринов, водач на програмата за Устойчиво финансиране на КВС Груп.

В Академията бяха включени следните съществени модули:
ESG ръководство и отчетност;Екологичен дирек на устойчивост;Eнергийна и климатична политика;Устойчиви финанси;Адаптация и резистентност към климата.
„ Темата за устойчивото развиване е основна за Стопанския факултет и за Университета. Съвместните ни образователни стратегии, основани в партньорство с водачи като KBC България, го потвърждават. Благодаря на господин Маринов и на господин Рубен за опцията да покажем, че академията и бизнесът могат да водят дружно обществото напред в този развой. Ангажиментът ни като университет за постигането на Глобалните цели се осъществя посредством научни проучвания, ново образователно наличие, редица партньорства с бизнес и институции и интензивно присъединяване в професионалните полемики по тематиката в България и на открито “, разяснява доцент доктор Атанас Георгиев, декан на Стопански факултет на Софийски университет.

„ Днес повече от всеки път финансовият бранш има опция да подкрепи действителния бизнес в реализиране на задачите на Парижкото съглашение и да премине към въглеродно безпристрастен и кръгообразен модел на работа. В тази връзка инвестицията в познание и схващане на обществените, екологичните и управническите (ESG) аспекти на стопанските действия е извънредно значима и навременна инвестиция. Вярвам, че с сполучливия завършек на пилотното издание на KBC ESG академия ние даваме явен знак, че както отговорността към обществото и околната среда, по този начин и търсенето на продуктови/процесни нововъведения и сполучливи стопански решения е основен приоритет за управленията на ОББ и Стопански факултет “, добави гл. ас. доктор Марина Стефанова, шеф на магистърска стратегия „ Отговорно и стабилно ръководство “.

„ Като водеща банково-застрахователна група в България осъзнаваме провокациите, пред които светът е изправен. От нас се чака да задаваме тона и да оказваме помощ на нашите клиенти в техния личен път към стабилно бъдеще. Но ръководството на този преход е комплицирано предизвикателство и съм благополучен, че имаме опцията да развиваме познания и умения в областта на устойчивото ръководство, с помощта на планове като тази Академия “, сподели Питър Рубен, кънтри управител на КВС Груп в България и основен изпълнителен шеф на ОББ.

„ ОББ влага дълготрайно в концепцията за екологично, обществено и корпоративно ръководство и припознава добавената стойност от повишение на осведомеността по тематиката “, съобщи Теодор Маринов, водач на програмата за Устойчиво финансиране на КВС Груп.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР