Служител на РИОСВ - Бургас, подписал разрешенията за бетона на

Служител на РИОСВ - Бургас, подписал разрешенията за бетона на ...

Служител, разрешил бетона на Алепу, за малко не се върна на бял кон


Служител на РИОСВ - Бургас, подписал разрешенията за бетона на Алепу, за малко не се върна на бял кон като шеф на инспекцията. Става дума за Таня Манолова, бивш зам.-директор и директор на ведомството. Както вече и известно, шефката Детелина Иванова. В крайна сметка като временно изпълняващ на поста бе сложена Зинка Кирилова, която досега заемаше длъжност в средните нива на инспекцията.

Часове след решението на министъра бургаските журналисти знаеха, че за директор е подготвяна Манолова. Името на приемничката бе потвърдено и от Иванова. Но дали заради излязли междувременно публикации, които припомниха казуса с Алепу, или по друга причина, бе предпочетена Кирилова. Самата Манолова потвърди днес пред БНР офертата и каза, че сама я е отхвърлила: "Да, имах вчера предложение, аз самата казах, че съм на пенсионна възраст и имам други планове“.

 

ОБЯСНЕНИЕ

Отстранената Иванова заяви днес, че е много огорчена от решението на Личев и вероятно той е бил подведен. Тя каза, че предложеният от нея изменен режим за част от защитената територия в местността Каваците е по-рестриктивен от стария, приет през 80-те години на миналия век. Промяната се налагала, защото старите норми не се спазвали. Именно предложението на Иванова за нов режим на опазване, касаещо къмпингите "Смокиня", "Веселие" и плажа край тях, бе мотивът на Личев.

Източник: segabg.com