Служител на поточна линия за боклук в пловдивското село Шишманци

...
Служител на поточна линия за боклук в пловдивското село Шишманци
Коментари Харесай

Работник на поточна линия за боклук намери и върна портфейл

Служител на поточна линия за отпадък в пловдивското село Шишманци откри и върна откраднат портфейл на притежателката му.

Случката описа пред OFFNews Елица Бириджикoва от Пловдив, която вместо да се реди на опашки за нови документи, си получила старите по най-неочакван метод. А късметлийската й история даже не свърша дотук.

Потрфейлът бил откраднат в понеделник от детска количка, до момента в който Елица пазарувала в магазин от огромна верига за дрехи в Пловдив. Сигурна е, че кражбата станала точно там, тъй като няколко минути по-рано бръкнала в чантата да потърси памперс и портмонето било на мястото си.

Още до момента в който била в магазина, видяла, че чантата е отворена и портфейлът липсва. Уведомила защитата, само че не получила подпомагане нито от тях, нито от шефа. Отговорили й, че нямат право да преглеждат записите от камерите, в случай че полицията не ги изиска. Не й остава друго с изключение на да подаде тъжба в районното. Оттам й обяснили, че би трябвало да изчака два дни и да си извади записка за откраднати документи, с цел да й изкарат нови.

В сряда, когато трябвало да направи това в полицията, й звъннали от кабинета на персоналния доктор на децата й. Попитали дали не е губила документи. С лекаря се свързал човек, който открил портфейла, а вътре била и визитката на педиатъра. " За повторно визитка ми избавя документите. Преди 3-4 месеца отново една майка ми го върна ", споделя Елица Бириджикова. 

Срещнала се с индивида, който се оказал началник на поточната линия за отпадък в Шишманци. Работещите на поточната линия видели портфейла и търсили по какъв начин да се свържат с притежателя. " Много бях щастлива, че всички документи са вътре, въпреки и без парите. Днес се обадих в районното да кажа, че са ми върнали документите и да запитвам каква е процедурата. След малко ми се обади следователката и ми заяви, че са хванали причинителите и идната седмица трябва да се забележим да ми възстановят парите ", не може да повярва Елица. В портфейла имало 150 лв..

Служителят, върнал портфейла, показа пред OFFNews, че и различен път с негови сътрудници са намирали документи. Той не счита, че е нужно името му да се знае, макар че е направил положително дело. " Това ни е работата - обработваме боклука. Ако забележим портфейл и има адрес или телефон, ги връщаме ", прибавя индивидът.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР