Служебното правителството Янев-2 прие дългосрочната инвестиционна политика на Държавния фонд

...
Служебното правителството Янев-2 прие дългосрочната инвестиционна политика на Държавния фонд
Коментари Харесай

Инвестират парите от Сребърния фонд в отделна сметка в БНБ

Служебното държавното управление " Янев-2 " одобри дълготрайната капиталова политика на Държавния фонд за гарантиране резистентност на държавната пенсионна система (т.нар. " Сребърен фонд " ) и средносрочната тактика за вложение на средствата му за интервала 2022-2024 година, оповестиха от Министерски съвет.

Двата документа са утвърдени от Управителния съвет на фонда и плануват опазване на прилагания до момента закостенял метод за ръководство на активите, при съблюдаване на правилата за надеждност, ликвидност и бистрота. По този метод се подсигурява минимизиране на отрицателните резултати и деянията на волатилност на интернационалните финансови пазари. Това подхожда на настоящата пазарна среда и води до отбягване на риска от понижаване средствата на Фонда, което е недопустимо от позиция на главната му функционалност.

Най-добрата опция за вложение на средствата на Сребърния фонд е тяхното складиране в обособена сметка в Българската национална банка или други принадлежности по сметки в нея.

Приетите от Министерския съвет стратегически документа ще бъдат обновени годишно, в сходство с икономическото развиване , пазарните индикатори и измененията в параметрите на държавната пенсионна система , направени в резултат на законови промени.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР