Служебното правителство взе две ключови решения, свързани с транспортните превозвачи.

...
Служебното правителство взе две ключови решения, свързани с транспортните превозвачи.
Коментари Харесай

Служебният кабинет пуска жалба срещу ЕС за дискриминация на българските превозвачи

Служебното държавно управление взе две основни решения, свързани с транспортните превозвачи. Това разгласи отрасловият министър Христо Алексиев на днешния си брифинг в Министерския съвет.

" На първо място, бе въведена по този начин наречената мярка за подкрепяне на автобусните превозвачи в размер на 40 млн. лева и се надявам с този акт на Министерския съвет до края на годината да успеем да разплатим тези средства към автобусните превозвачи, с цел да могат да получат една глътка въздух, която им е нужна в днешната тежка обстановка и в обстановката, обвързвана с отраженията на коронавирус рецесията.

На второ място, отново един ангажимент и доста значима мярка – бе утвърдена позиция за одобрение на тъжба в Съда на Европейския съюз във връзка с пакета " Мобилност ", който, знаете, е много дискриминационен към българския автобусен и авто интернационален превоз ", сподели господин Алексиев.

Попитан по кое време автобусните превозвачи ще могат да аплайват за помощта от 40 млн. лева, той отговори: " С приемането на постановлението на Министерски съвет ние приехме ред и условия за кандидатстване. От понеделник всеки може да си подава документите, с цел да получи избраните помощи по ясни правила и по явен ред. Само да кажа - тези правила и ред бяха разисквани с всички браншови организации, с безусловно всички в автобусния превоз. Така че те ги познават. Мисля, че не би трябвало да има съмнение или несъгласие по това. "

След въпрос публичният превоз ще може ли също да кандидатства, министър Алексиев изясни: " Да, столичният автотранспорт също може да кандидатства. Мисля, че може над 3 милиона да получи по тази мярка. Ние този път го направихме по този начин, че да могат всички да аплайват - и общинските предприятия, и, несъмнено, и частните превозвачи. Форматът е уголемен за всички, с цел да има правдивост и равнопоставеност. "
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР