Служебното правителство взе част от мерките за войната Русия-Украйна тази

...
Служебното правителство взе част от мерките за войната Русия-Украйна тази
Коментари Харесай

Кутев: Кабинетът ще каже да на санкции срещу Русия

Служебното държавно управление взе част от ограниченията за войната Русия-Украйна тази седмица. Разчитаме на чл.5 от контракта на НАТО, който ни пази от експанзия, само че и ние имаме отговорности, като да защитим въздушното пространство.

Това разяснява Антон Кутев, представител на служебния кабинет, пред Българска национална телевизия.

Да се опитаме да осигурим опцията за отбрана на личното ни небе - по тази причина служебният кабинет взе решение за процедурата за останалите 8 изтребителя ", изясни Кутев.

Той е безапелационен, че не сме по-несигурна граница от Гърция или Испания. МВР има информация, че мигрантите понижават, направени бяха огромни старания, всеки ден има акции, даде за образец той. 

В отговор на въпрос Антон Кутев заяви, че България ще каже " да " на следващия пакет наказания, тъй като сме член на Европейски Съюз и има логичност.

" Логиката да се търси интереса на жителите на Европа и българските. В рамките на битката с Русия има потребност от наказания, само че не би трябвало да са по-тежки ", счита той.

Кутев добави, че " най-вероятно Русия употребява газа като политическо оръжие, само че въпросът е може ли Европа да отбрани ползите на българските жители ". България искаше да получи контрактуваните от Русия количества природен газ ", разясни още Кутев. Той добави, че държавното управление поддържа концепцията за диверсификация.

Първите търгове ще са октомври, ноември и декември и един 2023 година и още един, който да обезпечи идващите 10 години.

В мандата на служебното държавно управление ще е за два, а останалите - ще са при идващото държавно управление. " Ние сме уверени, че не може да се купува природен газ посредством компании. Става въпрос за милиони... всички принцове, украински компании могат да дойдат и който предложи цената - да седне на масата ", уточни той.

В момента няма обновяване на диалога с " Газпром ", само че се търсят всички благоприятни условия за доставки, разгласи Кутев.

Следващата седмица ще се разгласи доставка за тръбен газ. А газът от Азербайджан ще потече на 1 октомври, изброи представителят на кабинета. Осигурява се полутечен газ и през Гърция и до няколко месеца ще се обезпечат доставките на газ, уточни той.

Кутев чака усложнения с тока през зимата и по думите му " рецесията в този момент дава отговор за какво би трябвало да имаме нуклеарна централа ".

Антон Кутев разяснява, че осъждането на експанзията на Русия в Украйна е несъмнено, защото няма по какъв начин да се нарушават държавни граници, има международен ред. Самата война е жестоко нарушаване на международния ред. Това не може е признато от интернационалната общественост, Европейски Съюз и няма по какъв начин да не бъде наказано от България, изясни той. Мнението му е, че " експанзията става проблематична и форма на голям риск, слага се под риск целия европейски континент, рискът не е единствено боен, а и стопански. ".

В умозаключение Антон Кутев разяснява изборите - той сподели, че всеки ден се организират акции по сигнали на хора.

" Борбата с пазаруването на гласове е битка с престъпния контингент и ние ще я доведем до край ", уточни той. Важно е за България през ноември да се сформира държавно управление и партиите да се схванат, прикани представителят на служебния кабинет.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР