Служебното правителство включи още 50 хиляди домакинства към енергийното подпомагане

...
Служебното правителство включи още 50 хиляди домакинства към енергийното подпомагане
Коментари Харесай

Oтпускат 300 лв. помощ за отопление на още 50 000 семейства

Служебното държавно управление включи още 50 хиляди семейства към енергийното подкрепяне за сегашния отоплителен сезон.

Те ще получат еднократно по 300 лв., разгласи при започване на държавното съвещание Гълъб Донев.

Енергийно подпомаганите семейства през сегашния отоплителен сезон ще надвишават 360 000, откакто през днешния ден стана ясно, че за още 50 000 служебното държавно управление е намерило спомагателен финансов запас от 300 лв., осведоми БНР.

Това са хора в неравностойно състояние, които по принцип не попадат в обсега на естествената целева помощ за топло.

Гълъб Донев разгласи:

" Право на тази помощ ще имат фамилиите с деца с трайни увреждания, деца без право на наследствена пенсия от умрял родител, деца-сираци, хора с увреждания, потърпевши от пожари, наводнения и други естествени бедствия през 2022-ра година, както и подпомагани от страната ветерани от войните, военноинвалиди и военнопострадали ".

 istock istock
Пред министрите Донев напомни, че четири месеца след встъпването във власт на служебното държавно управление, задачите, които са сложени пред тях, остават същите - да се търсят решения в името на българските жители:

" Служебното държавно управление е краткотрайна власт и сме наясно с този неоспорим факт. Ще прибавя и още едно несъмнено събитие, което не е записано в главния закон. Властта е краткотрайна. Дори и най-дълго управлявалият има власт до време. Последствията от глупавите управнически решения обаче са трайни и мъчно заличими. Не го забравяйте ".
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР