Служебното правителство ще има някакъв ефект върху изборите, тъй като

...
Служебното правителство ще има някакъв ефект върху изборите, тъй като
Коментари Харесай

Соколов: Правителството се заявява като играч в полза на партиите, склонни да преговарят с „Газпром“

Служебното държавно управление ще има някакъв резултат върху изборите, защото самата изразителност на това каква тежка зима следва, когато това се изрича от служебните министри, по някакъв метод предначертава надали не и пътя на идващото държавно управление. Тоест служебният кабинет споделя: „ Имайте едно мислено за кого гласувате, тъй като ви чака доста тежка зима, ще купуваме ли от Газпром или няма “. Със сигурност държавното управление се декларира като състезател в интерес на тези партии, които биха били склонни да договарят с „ Газпром “.
Това сподели за БНР Емил Соколов - историк и анализатор. Според него ще има два резултата от държанието на кабинета – съперниците на кабинета „ Петков “ ще се убедят, че са прави и ще търсят посланичество в нови партии, които в този момент се появяват. Ще има и мобилизиращ резултат на електората на Демократична България и Политическа партия.

Партийните водачи няма да се отдръпват, макар апелите на разнообразни анализатори, безапелационен е Соколов.

„ Няма никаква логичност водачите да отстъпват обратно по време на избори, когато би трябвало да се борят за доверието на гласоподавателите “.

„ Партиите би трябвало да работят върху едно нещо главно и това е логистиката- Изборите, общо взето, са математика, реклама и логистика. Математиката е да помислиш кои са гласоподавателите и от къде можеш да си ги направиш, от кои райони, рекламата е по какъв метод и логистиката е по какъв начин тъкмо това известие ще стигне също до твоите гласоподаватели. В момента всички партии, които съществено желаят да завоюват работят върху логистика – стягане или създаване на локални структури, набиране на доброволци, разпределение на хора по местата им “, заключи анализаторът в пердаването „ Преди всички “ по „ Хоризонт “. Това е и повода партиите към този момент не си пазят ред за регистриране в ЦИК .

„ По всяка възможност немалка част от гласоподавателите ще решат за кой да гласоподават в последните две седмици на акцията. Процентът на хората, които трансформират желанията си от едни избори на други, ще е много висок и всяка партия мисли по какъв начин да ги притегли. Тоест това дали ще се регистрираш първи, в случай че преди години беше някаква проява на мощ пред партийните ядра – „ Видяхте ли, ние първи се организирахме “ – сега няма значение “. Ние сме в обстановка, в която последните няколко избора се печелят от новопоявили се партии. Тези партии печелят въз основата на това, че хора, които не са решили, за кого да гласоподават, дават гласа си за тях “.

Ниската интензивност би могла да способства за това партията на Стефан Янев да влезе в Народно събрание. Проблемът при „ Български напредък “ обаче е, че партията няма разпознаваеми лица, а разчита единствено на неговия престиж, на „ той не е фигура, която дълго да е била в общественото пространство и не е прочут с нещо съответно или нещо което да има „ УАУ “ резултат “.

Предложението за коалиция Демократична България и Политическа партия е „ предизборна изразителност, а не отправяне на покана “, уверен е историкът. Предложението има аргумент, тъй като би мобилизирало ядрата на Политическа партия и Демократична България само че на процедура е „ едно обединяване, което би трябвало да се случи три седмици преди началото на акцията сред две партии, една от която сега прохожда и си построява структурите – ПП- и една партия, която в историята се знае, че не е доста мощна за акции – Демократична България. Когато сложим две такива партии три седмици са доста малко време, с цел да могат да се провеждат логистично. По-скоро това би основало един спомагателен безпорядък “.

Ако коалиция няма, Демократична България „ вероятно биха могли да пернат някакви гласоподаватели от Политическа партия, които да са разочаровани от това че няма обединяване “, само че преливането на гласоподаватели от една партия в друга няма да способства за огромната цел – дясно ръководство.

ГЕРБ потегля към тези избори в доста мощна позиция, тъй като са в акция в последните 2 или 3 месеца. „ Това напълно умерено може да подсигурява на ГЕРБ първото място “. Политическа партия обаче могат да извърнат преднината в своя изгода при добра акция.

При добра акция Българска социалистическа партия може да спре приключването на гласове към „ Възраждане “ и „ Български напредък “.

Соколов чака положителна и „ динамична компания “, само че не изключва и компромати, макар че партиите са „ наясно, че тези неща отблъскват хората “.

„ Има партии, които биха желали да отхвърлен хората, с цел да може, разчитайки на твърдото си ядро а да реализират по-висок резултат при ниска изборна интензивност “.

„ Според мен множеството от партиите към този момент са наясно, че, с цел да може България да има някакво обикновено ръководство, което да изкара повече от 6 месеца е нужно повече хора да излязат да гласоподават. Повечето доста ще внимават да не се трансфорат в повода тази незаинтересованост да се задълбочи, “ 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР