Служебното правителство разглежда възможността за възобновяване на доставките на природен

...
Служебното правителство разглежда възможността за възобновяване на доставките на природен
Коментари Харесай

Правителството разглежда възможността за възобновяване на доставките от "Газпром"



Служебното държавно управление преглежда опцията за обновяване на доставките на природен газ от " Газпром ", съобщи министърът на енергетиката Росен Христов.

" Няма да съм аз министърът, който ще остави популацията на студено през зимата, " сподели Христов в изявление за Би Ти Ви.

" Условията, които Русия слага към нас, са тези, които са сложени и към други европейски страни и които тези страни извършват. Тоест, ние няма да се отклоним от европейската политика, ние няма да приемем условия разнообразни от тези, които имат Германия и другите водещи страни от Европейски Съюз. Има към този момент направени разбори на всички опасности, тъй че в случай че стартираме договаряния, ние ще адресираме всичко, което е сериозно за нас, тъй че доставките да бъдат постоянни, на оптимална цена и с оптималната сигурност ", съобщи енергийният министър.

Министър Христов сподели още, че няма да обвързва България с дълготрайни контракти за доставка на газ, а ще се опита да подсигури задоволително количества за интервала до края на тази, а " в идеалния случай " - и за идната година.

" Газпром " спря доставките за България в края на април, откакто предходното държавно управление отхвърли да заплаща за синьото гориво в рубли.

По-рано през днешния ден изпълнителният шеф на " Булгаргаз " Людмил Йоцов предизвести, че интерконекторът с Гърция може и да не проработи до края на октомври.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР