Служебното правителство одобри мерки за стабилизиране и финансово оздравяване на

...
Служебното правителство одобри мерки за стабилизиране и финансово оздравяване на
Коментари Харесай

Кабинетът одобри стабилизиране на пощите с минимум 50 млн. лева

Служебното държавно управление утвърди ограничения за стабилизиране и финансово излекуване на „ Български пощи “ ЕАД. Те плануват помощ от най-малко 50 млн. лв. за сдружението.

За да бъде предоставена краткотрайната поддръжка на сдружението, би трябвало да има утвърждение на Европейската комисия. С тези пари ще бъдат посрещнати краткосрочните потребности от парични потоци до въвеждането на проект за преструктуриране, прецизират от Министерския съвет след днешното постоянно съвещание.

По този метод ще могат да приключат сполучливо диалозите за финансиране от „ Българска банка за развиване “ ЕАД, гласи известието от държавното управление.

Вицепремиерът и министър на превоза Христо Алексиев ще уведоми Европейската комисия за нужда от краткотрайна поддръжка, под формата на обществен запас, за излекуване и преструктуриране на сдружението, прецизираха от Министерски съвет.

Сред главните краткосрочни ограничения е усъвършенстването на съществуващия потребителски програмен продукт. Това ще разреши до края на 2023 година компанията да навлезе на бързо растящия и мощно печеливш куриерски бизнес сегмент. Ще се заложи и на предоговаряне на ценовите условия по комерсиалните контракти с корпоративни клиенти и договорите за достъп до мрежата. Паралелно с оздравителните ограничения ще стартира и план по цялостна цифрова промяна на,,Български пощи “ ЕАД, осведомят от държавния пресцентър.

На същото съвещание бе утвърдено финансиране на Държавна организация „ Държавен запас и военновременни ресурси “ за 2023г. в размер на 40 млн. лв.. Те са за закупуване на нови типове и количества горива за превъзмогване на последствията от спешни обстановки.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР