Служебното правителство назначи за титулярен главен секретар на МВР, който

...
Служебното правителство назначи за титулярен главен секретар на МВР, който
Коментари Харесай

Служебният кабинет назначи титулярен главен секретар на МВР

Служебното държавно управление назначи за титулярен основен секретар на Министерство на вътрешните работи, който все още извършва длъжността началник на ОДМВР-Пловдив. Това излиза наяве от публично държавно известие.

Министерски съвет е взел особено решение, с което предлага на президента да издаде декрет за назначението на Тодоров на най-висшата професионална служба на вътрешното министерство. Като се има поради, че държавното управление е служебно и назначено от президента, то кадровата смяна сигурно е авансово съгласувана.

Според формалната му биография, Тодоров е приключил военно обучение във ВНВУ „ Васил Левски “. През 1989 година стартира работа в Министерство на вътрешните работи, като поредно е заемал разнообразни изпълнителски и управителни позиции в пловдивската дирекция. През 2003 година оглавява бранш „ Престъпления по пътищата “ към работа " Полиция " при Регионална дирекция на вътрешните работи - Пловдив, а през 2005 година става шеф на Първо районно управление (на МВР) – Пловдив, което управлява до назначението му като зам.-директор на ОДМВР – Пловдив на 20.05.2021 година Това в действителност беше една от първите кадрови решения на служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков. Той опитва да махне Йордан Рогачев като началник на пловдивското Министерство на вътрешните работи и да сложи Тодоров, само че не съумя. Самият Рогачев излезе в бащинство и по този начин Тодоров извършва длъжността шеф на ОДМВР-Пловдив.

Новият основен секретар на Министерство на вътрешните работи сменя освободения от президента и служебното държавно управление Ивайло Иванов. Те го отстраниха с аргумента полицейско принуждение по време на митингите. Иванов въобще не се съгласи с тези доводи и разгласи, че ще си търси правата. След неговото махане поста основен секретар краткотрайно бе стихотворец от Стоян Темелакиев - зам.главен секретар. Сега Петър Тодоров ще е титуляр.

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР