Служебното правителство, назначено вчера от президента Румен Радев, се събира

...
Служебното правителство, назначено вчера от президента Румен Радев, се събира
Коментари Харесай

Служебното правителство се събира на първо заседание

Служебното държавно управление, назначено през вчерашния ден от президента Румен Радев, се събира през днешния ден на първото си съвещание.

Един от главните му цели е организирането на предварителните парламентарни избори, сподели новият министър председател Стефан Янев през вчерашния ден, при предаването на властта от кабинета на Бойко Борисов.

„ Надявам се, че виновните задания да бъдат структурирани добре и да се получи действителна последователност, в късия живот на битие на служебния кабинет да бъдем в положение да осъществим най-важната и съществена задача - организирането на избори без особени разтърсвания “, уточни още той.

Служебното държавно управление е с стеснен времеви мандат и работи до избирането на постоянен кабинет. Затова и няма право на законодателни начинания, които да изискват следващо парламентарно утвърждение.

Ограничени са и пълномощията му за подписване на интернационалните контракти, които изискват парламентарно единодушие, както и за сключването на контракти за държавни заеми.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР