Служебното правителство има конкретни задължения по Конституция и се опитва

...
Служебното правителство има конкретни задължения по Конституция и се опитва
Коментари Харесай

Премиерът: Предизборна полемика е говоренето кой щял да бъде разпитван

Служебното държавно управление има съответни отговорности по Конституция и се пробва да бъде покрай хората, то не се занимава с предизборна изразителност като тази за разпити, репресии и „ изчегъртване “. Това акцентира пред публицисти министър-председателят Стефан Янев в отговор на последните изказвания на някогашните ръководещи от ГЕРБ, съгласно които кабинетът работи реваншистки.

„ Не мога да разяснява кой какво е споделил, не бих споделил, че имам време да проследявам медийната среда. По отношение на това дали ще има разпити, репресии, изчегъртване, реваншизъм, мисля че сме отговаряли неведнъж на тези неща – служебният кабинет знаете какви са му пълномощията. Опитваме се да бъдем покрай хората, да влизам в чисто предизборна дискусия кой по кое време и къде ще бъде разпитван е несериозно “, безапелационен беше той.

По отношение на следствието на авиокатастрофата с МиГ-29 над Черно море, Стефан Янев уточни, че следствието върви в две направления и при намирането на съответни обстоятелства и данни, те ще бъдат оповестени.



Помощ за Лом

Премиерът дойде в дунавския град, откакто преди дни мощна стихия провокира наводняване с огромни материални вреди. Кметът на Лом призна, че към момента не е изчислена точната стойност на провалите по инфраструктурата.

Янев уточни, че на общината ще се помогне през Междуведомствената комисия за бедствия и повреди, а секторите от републиканската пътна мрежа ще бъдат ремонтирани от АПИ.
Снимка: Рени Христова
Лом към момента няма работещ воден цикъл, няма и пречиствателна станция. „ Ситуацията не е единствено патова, само че може да се характеризира като обаян кръг. Преди близо 20 година е имало план за пречиствателна станция, който не е осъществен. Сега даже и кметът да има пари за канализация, не може да я прави, тъй като няма пречиствателна станция. Така град на брега на Дунава без пречиствателна станция вкарва страната в наказателна процедура “, изясни министър председателят.

Той е сложил задача за решение на този проблем, само че призна, че това няма по какъв начин да стане бързо.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР