Служебното правителство има една основна задача – да организира честни, ...

Служебното правителство има една основна задача – да организира честни,

Деница Сачева: Трябва да работим за 100% диверсификация на газовите доставки

" Служебното държавно управление има една съществена задача – да провежда почтени, самостоятелни и безпристрастни избори. От тази позиция, колкото по-неутрално е едно служебно държавно управление, толкоз по-положително може да бъде то ". Това мнение изрази в " Седмицата " на Дарик радио Деница Сачева, член на ИК на ГЕРБ.

Според нея друга значима задача, която би трябвало да си сложи едно положително служебно държавно управление, е да увеличи изборната интензивност. " Аз не чух сходна задача да беше сложена нито от президента, нито от сегашния министър председател ", уточни тя. По думите й инстинктът към новото е това, което кара хората да гласоподават за новопоявилите се партии.

" Вече има и друга настройка – по-скоро да познаваш хората, за които гласуваш, да знаеш какво можеш да очакваш от тях. Тази мантра за нови хора в политиката малко се изчерпа. Мисля че колкото по-зрял е един човек, толкоз повече може да даде на обществото и толкоз по-малко би мислил за себе си, в този смисъл би бил по-полезен за другите ", разяснява Деница Сачева.

Народното събрание е представителна извадка на българското общество, сподели още тя. Според нея политиците би трябвало освен да отразяват мнението на обществото, само че и да го направляват. Трябва и да умеят да слушат обществото и да схващат това, което то споделя.

" Аз не съм удовлетворена от това, което се случи в 47-ото Народно заседание. Имаше доста повече искания от страна на по-младите ни сътрудници, в сравнение с действителни резултати ", съобщи още Сачева.

Тя разяснява още, че всички представители на медиите смятат, че правото да подлагат на критика е извънредно тяхно право и изрично не одобряват да бъдат подложени на критика, даже когато е с право.

" Именно уклонът към отрицателното и безусловно да бъде отразен абсурдът е това, което отблъсква хората. Има един естествен боязън в медиите да отразяват позитивни вести, тъй като се тормозят, че могат да бъдат оповестени в пристрастност. Но това може да се случи и когато отразяват единствено отрицателни вести ", уточни Деница Сачева.

Относно възможна коалиция с Движение за права и свободи, Сачева разяснява, че гласоподавателите на ГЕРБ мъчно биха приели сходна коалиция. " Що се отнася обаче до допустимо единодушие по външни политически цели, това се е случвало и до момента и България не е потърпевша ", разяснява тя.

За възможното връщане на доставките от " Газпром " Деница Сачева съобщи следното: " Ние към този момент сме изразили нашата безапелационна позиция - би трябвало да работим за 100% диверсификация ".
Това че в политиката влязоха нови младежи, не ги прави политици, на мнение е още тя.

Източник: zonanews.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg