Служебният здравен министър Стойчо Кацаров връчи ключовете на 18 нови

...
Служебният здравен министър Стойчо Кацаров връчи ключовете на 18 нови
Коментари Харесай

Кацаров връчи ключовете на 18 нови линейки

Служебният здравен министър Стойчо Кацаров връчи ключовете на 18 нови коли за спешна помощ.

Линейките са закупени по план " Подкрепа за развиване на системата за незабавна здравна помощ ", финансиран по Оперативна стратегия " Региони в напредък " 2014-2020. Проектът е на стойност 163 897 815,62 лева Това са последните коли за спешна помощ, купени по подписаните контракти сред Министерството на здравеопазването и " София Франс Ауто " АД за доставка на санитарни коли за незабавна здравна помощ вид B и за интензивни медицински грижи вид C. С тази доставка общият брой коли за спешна помощ, обезпечени по линия на плана за прилагане от центровете за незабавна помощ.

В началото се организира церемониален водосвет на новите коли за спешна помощ. Линейките ще бъдат разпратени в разнообразни точки на страната.

Служебният министър изпрати на патриарха сърдечни поздрави за рождения му ден.

" Не е значимо какъв брой са колите за спешна помощ. Тук съм на първо място да изразя моята признателност, почит и благодарност към медицинския и немедицински личен състав. Винаги е било тежко да се работи в Спешна помощ, а в този момент с следващата Covid вълна - изискуем благодарност ", сподели Стойчо Кацаров.

За новите коли за спешна помощ здравният министър пожела безаварийно шофиране и доста избавени човешки животи.

" Спешната помощ има потребност от редица усъвършенствания, с цел да има по-добра работа. Персоналът се нуждае от по-добро заплащане, което и ще предложа в новия държавен бюджет ", разкри Кацаров.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР