Служебният здравен министър Асен Меджидиев и Андреа Миртето от фирмата

...
Служебният здравен министър Асен Меджидиев и Андреа Миртето от фирмата
Коментари Харесай

Купуваме 6 въздушни линейки за 130 млн. лева

Служебният здравен министър Асен Меджидиев и Андреа Миртето от компанията снабдител на хеликоптери за незабавна помощ по въздух Leonardo S.p.A, размениха протоколите по подписания контракт и свързаната с него документи за осъществяване на публичната поръчка за доставка на хеликоптери за потребностите на незабавна здравна помощ по въздух.

Договорът е подписан на 27 март, сподели министър Меджидиев. Здравният министър благодари на представителите на „ Leonardo S.p.A “, че са се съгласили да понижат в началото препоръчаната от тях цена за хеликоптерите, както и за положените старания за поетия ангажимент първият хеликоптер да дойде в България на 15 декември 2023 година
-->


Започва процедура по създаване на хангари за хеликоптерите, добави министър Меджидиев и предложения специалистите от „ Leonardo S.p.A “ да споделят хрумвания за създаване на хангарите в България по сходство на хангарите в Италия.

Доставките на другите хеликоптери в България се планува да бъдат поетапно до 2026 година, като през идната година се чакат още два хеликоптера, през 2025 година – идващите два, а през 2026 година – последният, шести хеликоптер. 

Цената на хеликоптерите е над 113 млн. лв. без Данък добавена стойност.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР