Служебният вътрешен министър Иван Демерджиев предлага заплатата на главния секретар

...
Служебният вътрешен министър Иван Демерджиев предлага заплатата на главния секретар
Коментари Харесай

Демерджиев предлага заплатата на главния секретар на МВР да стане 5400 лв.

Служебният вътрешен министър Иван Демерджиев предлага заплатата на основния секретар на Министерство на вътрешните работи да стане 5400 лева, а на заместник-главния секретар - 4876 лева Това излиза наяве от план за промени в наредбата за хонорари на полицейските органи в Министерство на вътрешните работи.

Проектът е оповестен на 11 август.

В началото на август бяха обнародвани новите заплати в структурите на Министерство на вътрешните работи, които са нараснали с 20%. Увеличението е със задна дата - от 1 юли. Така сега основният секретар получава 3752 лева, а заместникът му - 2710 лева

В претекстовете е посочено, че вследствие на осъществен разбор на главните заплати на висшето професионално управление на Министерството на вътрешните работи, e планувано установяване на по-висок размер на главното месечно заплащане за длъжностите „ Главен секретар на Министерство на вътрешните работи “ и „ Заместник основен секретар на Министерство на вътрешните работи “.

В плана се показва, че това покачване на заплатите няма да докара до влияние върху държавния бюджет.

“За използването на плана на Наредба няма да бъдат нужни спомагателни финансови средства по бюджета на Министерство на вътрешните работи и осъществяването му ще бъде обезпечено в границите на одобрените средства по индикатор „ Персонал “ по бюджета на министерството за съответната година”, показват още в плана.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР