Служебният вътрешен министър Иван Демерджиев предлага основната заплата на главния

...
Служебният вътрешен министър Иван Демерджиев предлага основната заплата на главния
Коментари Харесай

Главсекът на МВР с 5400 лв. заплата

Служебният вътрешен министър Иван Демерджиев предлага главната заплата на основния секретар на Министерство на вътрешните работи да стане 5400 лева, а на заместник-главния секретар – 4876 лева Това се вижда от плана за промени в наредбата, която регламентира възнагражденията на полицейските органи в Министерство на вътрешните работи, оповестяват от „Сега“. Мотивите съм предлагането са сбити – разбор предвиждал по-високи заплати на висшето професионално управление в Министерство на вътрешните работи. Това няма да натовари бюджета, тъй като в Министерство на вътрешните работи има средства за нарастването. Срокът за публично разискване и най-малък – 14 дни. В портала за публични съвещания към този момент има рецензии към плана. Като да вземем за пример, че няма детайлности за въпросния разбор, както и че на всички останали чиновници заплатите скочиха с 20%.

На 5 август бяха обнародвани новите заплати в структурите на Министерство на вътрешните работи, които са нараснали с 20%. Увеличението е със задна дата – от 1 юли. Така сега основният секретар получава 3752 лева, а заместникът му – 2710 лева Тоест след предлаганите от Демерджиев промени заплатата на основния секретар ще се усили с нови над 40%, откакто от 1 юли скочи с над 20%.

Главен секретар на Министерство на вътрешните работи сега е Петър Тодоров. Той бе назначен на длъжността с декрет на президента Румен Радев предишния юли. Тодоров е пловдивски кадър. Преди да заеме най-висшата професионална служба в Министерство на вътрешните работи беше краткотраен началник на ОДМВР в Пловдив. Тодоров смени на поста Ивайло Иванов, махнат като основен секретар поради полицейското принуждение по време на антиправителствените митинги през лятото на 2020 г.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР