Служебният вътрешен министър Иван Демерджиев каза, че полицейската акция в

...
Служебният вътрешен министър Иван Демерджиев каза, че полицейската акция в
Коментари Харесай

Демерджиев се разграничи от акцията, при която полицаи съблякоха 400 души

Служебният вътрешен министър Иван Демерджиев сподели, че полицейската акция в Пловдив, при която бяха съблечени близо 400 души, не е била съгласувана с него.

Става дума за акция на Министерство на вътрешните работи в пловдивски нощен клуб от 6 май, при която служителите на реда настояват, че са търсели опиати.

Демерджиев сподели също, че не му е докладвано неотложно след осъществяването ѝ. По случая са разпоредени инспекции. По думите на министъра данните, които излизат в общественото пространство, и тези, които се съдържат в отчета по него, са спорни.

Министърът не отхвърли опцията да се стигне до искане на оставките на шефа на Областната дирекция на полицията в Пловдив и на основния секретар на Министерство на вътрешните работи.

По-рано от управлението на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пловдив споделиха, че са имали оперативна информация, че в дискотеката се използват и популяризират опиати. При инспекцията са открити наркотични субстанции у двама души, както и в едно от сепаретата.

Според правозащитници полицията е нарушила закона Закона за Министерство на вътрешните работи, съгласно който персонален обиск, претършуване и изземане могат да бъдат правени единствено когато против съответни хора има съответни съмнения, че са направили или приготвят закононарушение, или че у тях могат да бъдат открити свързани с закононарушение движимости и предмети.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР